При визитата на българската делегация в САЩ, водена от премиера

...
При визитата на българската делегация в САЩ, водена от премиера
Коментари Харесай

АБВ: Борисов подписал секретни договори в САЩ

При визитата на българската делегация в Съединени американски щати, водена от премиера Бойко Борисов, са подписани секретни документи. Това съмнение изрази доцент Георги Кючуков от Изпълнителното бюро на партия АБВ.
Това подозрение е подкрепено от наличието на военния министър в делегацията. От партията не са разкрили нито един различен документ, който да документира какво е реализирано в Съединени американски щати, с изключение на взаимната декларация.

" Съществуват догатки, че има подписани секретни документи. Това се поддържа и от обстоятелството, че в делегацията беше министърът на защитата, което по дипломатически път значи, че има някакъв очакван взаимен документ със съответния му сътрудник в Щатите ", сподели Кючуков.

По думите му към построяването на Координационния център за военноморските сили в Черно море има доста въпроси, на които българското общество би трябвало да получи съответни отговори.

Доц. Кючуков дефинира като необичайно изказването на военния министър, че този център ще бъде в съгласуваност с граничната полиция на страните от Черноморския район.

" В Бургас има подобен център, който координира активността на морските администрации на всички страни от Черноморския район и този център прави доста добра работа. Кой ще финансира построяването на този център? Този център ще бъде под командването на НАТО или под командването на Съединени американски щати ", запита Кючуков.

По думите му за подобен център се е говорело на срещата на върха от Уелс през 2014 година " Ще има ли българско наличие в този център, кой ще го обслужва, кой ще го строи, кой ще доставя апаратурата ", запита той и продължи с въпросите - по какъв начин този център се съчетава със заявката на премиера, че той желае Черно море да бъде зона на туризъм, а не да има военни кораби.

От АБВ недоумяват и по какъв метод висшите български държавници получават мандат да съставляват страната зад граница. Той даде образец с водената от Борисов делегация в Съединени американски щати, както и визитата на президента Румен Радев на Срещата на върха на НАТО, която стартира през днешния ден. В Министерски съвет и в Народно събрание не е обсъждан мандата на двете делегации.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР