При визитата на българската делегация в САЩ, водена от премиера

...
При визитата на българската делегация в САЩ, водена от премиера
Коментари Харесай

От АБВ смятат, че са подписани секретни договори при визитатата на Борисов в САЩ

При визитата на българската делегация в Съединени американски щати, водена от премиера Бойко Борисов, са подписани секретни документи. Това съмнение изрази доцент Георги Кючуков от Изпълнителното бюро на партия АБВ.

Това подозрение е подкрепено от наличието на военния министър в делегацията. От партията не са разкрили нито един различен документ, който да документира какво е реализирано в Съединени американски щати, с изключение на взаимната декларация . " Съществуват догатки, че има подписани секретни документи. Това се поддържа и от обстоятелството, че в делегацията беше министърът на защитата, което по дипломатически път значи, че има някакъв очакван взаимен документ със съответния му сътрудник в Щатите ", сподели Кючуков.

По думите му към построяването на Координационния център за военноморските сили в Черно море има доста въпроси, на които българското общество би трябвало да получи съответни отговори .

Доц. Кючуков дефинира като необичайно изказването на военния министър, че този център ще бъде в съгласуваност с граничната полиция на страните от Черноморския район. " В Бургас има подобен център, който координира активността на морските администрации на всички страни от Черноморския район и този център прави доста добра работа. Кой ще финансира построяването на този център ? Този център ще бъде под командването на НАТО или под командването на Съединени американски щати ", запита Кючуков.

По думите му за подобен център се е говорело на срещата на върха от Уелс през 2014 година " Ще има ли българско наличие в този център, кой ще го обслужва, кой ще го строи, кой ще доставя апаратурата ", запита той и продължи с въпросите - по какъв начин този център се съчетава със заявката на премиера, че той желае Черно море да бъде зона на туризъм, а не да има военни кораби .

От АБВ недоумяват и по какъв метод висшите български държавници получават мандат да съставляват страната зад граница . Той даде образец с водената от Борисов делегация в Съединени американски щати, както и визитата на президента Румен Радев на Срещата на върха на НАТО, която стартира през днешния ден. В Министерски съвет и в Народно събрание не е обсъждан мандата на двете делегации.

По думите на водача на АБВ Румен Петков газовата сигурност на България е под въпрос след 1 януари 2020 година страната ни може да остане без газ . Според него липсва поредност на страната ни по енергийните планове въобще и големите загуби, които страната ни понася в тази връзка.

" Българското държавно управление излъга сътрудниците на изток и запад, че " Турски поток " ще бъде въведен в употреба на 31 декември тази година .

Ние от АБВ предупредихме още през февруари, че методът, по който работи държавното управление, подсигурява, че " Турски поток " няма да е подготвен и фактът е явен . Ние унижихме интереса на българската стопанска система като не изградихме " Южен поток ". Ние не изградихме " Турски поток " през България и в случай че Русия и Украйна не се схванат, настояваме българите да знаят, че на 1 януари може да сме без газ , сподели Петков и упрекна премиера Борисов за това.

Що се отнася до работата по газовата връзка с Гърция, там периодите също не се съблюдават и към днешна дата активност на терен няма , добави Петков.

Според специалистите от АБВ интерконектора България-Гърция няма да е подготвен до март 2021 година " Този газопровод е стопански нестимулиран. Заплахата на 1 януари да сме без газ е голяма . Това държавното управление докара до такава степен нещата, че гарантирането на газоподаването за България да не зависи от българските институции ", сподели Петков.

По думите му, говоренето за диверсификация на доставка на нуклеарно гориво може да докара до съществени закани за сигурността на АЕЦ " Козлодуй " и до внезапно утежняване на околната среда. До в този момент от " Росатом " са прибирали нуклеарния боклук в Русия, само че Съединени американски щати нямат такава процедура.

" Публична информация е и голямата разлика в цената и качеството на нуклеарното гориво - 670 000 $ за едно хапче - Русия, а на американското е 1 милион $ . Топлоотделянето на американското гориво е по-слабо от съветското ", съобщи Петков.

От АБВ се тормозят и за закъснение на плана АЕЦ " Белене " - на 18 ноември изтече срокът, в който българското държавно управление трябваше да разгласи оценката си за стратегическите вложители . Тогава трябваше и да стартира дейности по преговорния развой и установяване на стратегически вложител и пускане процедурата по създаване на двата реактора в Белене ", сподели той.

Относно поддръжката на България за Северна Македония, съгласно Петков би трябвало има анекс към контракта , в който да е ясно, че имаме обща история доникъде на предишния век. Петков не е сюрпризиран от неналичието на какъвто и да е резултат от деветото съвещание на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителни въпроси сред България и Северна Македония.

Според него И спания ще се поддаде на натиска и ще ратифицира участието на Северна Македония в НАТО , а по този начин България остава без никакъв инструмент за отбрана историята си и националното си достолепие. " Това е огромното изменничество на Бойко Борисов. Той носи персонална отговорност, персонална виновност ", добави Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР