При вирусните заболявания антибактериалната терапия няма абсолютно никаква полза. Когато

...
При вирусните заболявания антибактериалната терапия няма абсолютно никаква полза. Когато
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: При вирусните заболявания антибактериалната терапия няма абсолютно никаква полза

При вирусните болести антибактериалната терапия няма безусловно никаква изгода. Когато нещо не прави работа, от него се получават само и единствено рисковете. Това сподели за БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев, народен представител от Демократична България.

Според Симидчиев казусът е елементарен за административно решение, само че е по-трудно да се промени настройката на лекарите, които предписват антибиотик профилактично, за всеки случай.

„ През предходната година 70% от хората с Covid са били лекувани с антибиотици в амбулаторната процедура. Изминалата година беше изключително тежка. По времето на Covid всеобщо в доболничната помощ се изписваха антибиотици, от време на време по два, по три антибиотика. Догодина е доста евентуално тези антибиотици да имат понижена успеваемост. Бактериите стартират да се приспособяват към антибиотиците, по тази причина следва пациентите да не бъдат излишно излагани на антибиотици “, добави още доктор Симидчиев.

Той е безапелационен, че всеобщото изписване на антибиотици е пристигнало от „ чувството за риск и за изтощение против този вирус “ и дефинира това като голяма неточност във връзка с публичното здраве.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР