При вдишване на мръсен въздух огромна част от микрочастиците, които

...
При вдишване на мръсен въздух огромна част от микрочастиците, които
Коментари Харесай

Кои органи в тялото са най-застрашени от мръсния въздух

При поемане на замърсен въздух голяма част от микрочастиците, които поемаме, съумяват да навлязат в кръвта ни единствено за секунди, а оттова доближават и до съвсем всяка система в тялото ни.

Миналата седмица английски учени за първи път откриха съществуване на нездравословни частици, вдишани в градска среда, които се отсрочват по вътрешните стени на плацентата и могат да доведат до импровизиран аборт и деформации в ембриона.

Някои частици могат да преминат даже през кръвно-мозъчната преграда и да се " наместят " в мозъка ни. През 2016 година учени разкриха, че в мозъка на хората, изложени на замърсен въздух, има " изобилни " количества магнетит, тип стоманен оксид.
 Снимка 444097

Смята се, че магнетитът е отровен за тъканите в мозъка и доста завишава риска от развиването на Алцхаймер.

Замърсеният въздух има потвърден отрицателен резултат и върху сърцето, споделят от The Guardian. В началото на тази година бе открито съществуване на нездравословни микрочастици в сърдечната тъкан на хора, живеещи в огромен град, които предизвикват деформации в структурата на митохондрията - органелата, виновна за доставяне на клетката с сила.
 Мръсният въздух, психологичните разтройства и каква е връзката сред тях
Полудяваме ли от мръсния въздух

Опасността е по-голяма за подрастващите

Черният дроб се разпознава като най-застрашеният от мръсния въздух орган в човешкото тяло, най-много поради пречиствателната функционалност, която той извършва в организма.
 Снимка 444098

Учени от Мичиган, Съединени американски щати, са разкрили, че нездравословните микрочастици във въздуха могат да причинят фиброза на черния дроб, а оттова и гибел. При хора с рак на черния дроб пък вдишването на замърсен въздух се обвързва със доста по-нисък късмет за излекуване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР