При вчерашната операция на специализираната прокуратура са задържани кметът на

...
При вчерашната операция на специализираната прокуратура са задържани кметът на
Коментари Харесай

Арестите в Пловдив били по случай, сходен с този на Иванчева, обяви Иван Гешев

При вчерашната интервенция на профилираната прокуратура са арестувани кметът на регион " Северен " в Пловдив Ральо Ралев и други, казусът е подобен с този в " Младост ". Това сподели заместник-главният прокурор Иван Гешев в утринния блок на Българска национална телевизия в изявление онлайн от кабинета му. Той разясни, че в тази ситуация в Пловдив не става въпрос за взимане на пари по този " балъшки " метод като при " Младост ", а нещата били по-качествено отработени.

Повече детайлности по случая ще бъдат оповестени, когато ползите на следствието разрешават това да се случи, изясни Гешев. " Ако върша паралел със случая " Младост ", прокуратурата беше оптимално открита. В случая " Младост " се наложи да бъдем на 100% открити и да представим на обществото всичко, което разполагаме. По една или друга причина цялото дело е в медиите. Оказва се, че хората, които професионално ги интересува това нещо, са го прочели, създали са си разбор по какъв начин да не позволяват неточности и са взели ограничения да затруднят прокуратурата оптимално. Засега не им се получава ", разяснява Гешев.

Във всеки един общински град има престъпни престижи, които са свързани по някакъв метод с локалната власт, в това число и магистратската, съобщи Иван Гешев и добави, че разкритията на сходни случаи се усилват.
За спецакцията на прокуратурата в Монтана, където бяха арестувани 15 души, Иван Гешев сподели, че се ревизира и връзка с емблематичен по думите му случай за машинация на огромна комерсиална верига в града. Той добави, че групата на Мартин Антов, обвързван с делото " Килърите 2 ", се е занимавала и с наркоразпространение и изнудване.

По случая с задържания кмет и зам.-кмет на регион " Божурище " той разгласи, че към документите по проблема тази заран е прибавен и отчет от инспекция на държавната финансова ревизия, която таман е завършила инспекция в общината, при която е открила голям брой нарушавания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР