При вчерашната буря в Бургас мълния е паднала близо до

...
При вчерашната буря в Бургас мълния е паднала близо до
Коментари Харесай

Мълния повреди Градския часовник в Бургас

При вчерашната стихия в Бургас гръмотевица е паднала покрай Градския часовник, който се намира на улица " Александровска ", в непосредствена непосредственост до постройката на общината. Устройството е с електронен механизъм, който е бил обиден от освободеното електричество. Стрелките на часовника са почнали да се въртят непрекъснато, по-бързо от естественото, Това заяви Стефан Минчев от пресцентъра на Община Бургас.

Той осведоми, че се е наложило Градският часовник да бъде изключен. Потърсено е подпомагане от часовникар, който поел ангажимент през идната седмица да ремонтира устройството.

Поне до сряда Градският часовник няма да работи, споделиха от общината, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Българска телеграфна агенция напомня, че и през март 2021 година Градският часовник в Бургас спря да работи поради мълния, която го повреди. Стрелките му тогава " замръзнаха " на 22:55 часа - времето, по което тогава над града се развихри стихия с проливен дъжд. Тогава обаче механизмът не пострада. На идващия ден часовникът проработи още веднъж.

През 2019 година Община Бургас закупи нов механизъм и реставрира корпуса на часовника, който бе стар и развален. Според историческите данни Градският часовник на Бургас е инсталиран на това място през 1936 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР