При варианта Делта се наблюдава значително повишаване на нивата на

...
При варианта Делта се наблюдава значително повишаване на нивата на
Коментари Харесай

Ръст на заболеваемостта сред младите до 19 г. заради Делта варианта

При разновидността " Делта " се следи доста повишение на равнищата на заболеваемостта във възрастовата група до 19 година Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването.

" Делта " разновидността е по-контагиозен (над 2 пъти по-заразен) и по-бързо разпространяващ се спрямо до момента известните разновидности на SARS-CoV-2. Затова възрастните хора, тези с хронични и съпътстващи болести, неимунизираните и лицата, които не съблюдават общите противоепидемични ограничения за съблюдаване на отдалеченост, носене на защитна маска и така нататък, са по-податливи на заразяване. При тях доста се покачва и рискът от тежко протичане на болестта. Боледуват всички – и децата!, означават от Министерство на здравеопазването.

Одобрените от Световната здравна организация ваксини против COVID-19 са ефикасни за попречване на тежко протичане на инфекцията и гибел, в това число и при заразяване с " Делта " разновидността на SARS-CoV-2.

Важно е да знаем: колкото по-висока е степента на предаване, толкоз по-висок е рискът от заразяване със SARS-CoV-2 на публични места със скупчване на доста хора.

Какво можете да извършите, с цел да предпазите себе си и околните си?

Избягвайте места с централизация на доста хора и спазвайте физическа отдалеченост от 1,5 м; Носете маска, когато сте на обществени места, където има общностно разпространяване и физическото разграничаване е невъзможно; Проветрявайте добре пространствата както в дома Ви, по този начин и на работното място; Мийте ръцете си със сапун и вода или използвайте дезинфектант за ръце на спиртна основа; Ваксинирайте се! Одобрените от СЗО ваксини против COVID-19 са безвредни и ефикасни, приканват от Министерство на здравеопазването.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР