При вълната от демонстрации в Берлин срещу коронавирусните ограничения са

...
При вълната от демонстрации в Берлин срещу коронавирусните ограничения са
Коментари Харесай

45 полиции пострадаха в Берлин по време на протестите против мерките срещу COVID-19

При вълната от демонстрации в Берлин против коронавирусните ограничавания са потърпевши 45 чиновници на реда, обявиха от полицията. Днес протестиращите се събраха още веднъж, само че броят им е по-малък спрямо участниците във вчерашната акция, заяви Агенция Франс Прес.
 ЕПА/БГНЕС
По време на съботните митинги бяха задържани 133 души, основно за оказване на опозиция на полицейски чиновници, нарушение на реда и потребление на противоконституционни знаци.

В оповестената като „ Ден на свободата “ проява участваха към 20 000 души, като по-голямата част от тях не носеха маски и не съблюдаваха наложителното за Германия условие за отдалеченост от 1,5 метра.

Припомня, че демонстрацията, която стартира към емблематичната Браденбургска врата, събра разнообразни организации, в това число крайнодесни групи и недоволни търговци. В тематиката на носените транспаранти се загатва за хипотетична интрига, проведена от фармацевтичната промишленост и американския милиардер Бил Гейтс, както и апели за придвижвания против имунизациите.
 ЕПА/БГНЕС
Протестът прикани за унищожаване на настоящите ограничавания . В късния следобяд полицията стартира да разпръсква тълпата, само че стотици протестиращи останаха пред Бранденбургската врата.

Срещу уредниците започнаха правосъдни производства за неспазване на разпоредбите против ковид . Днес още веднъж няколкостотин протестиращи се събраха покрай Бранденбургската врата, като този път болшинството от тях носеше маски и спазваше рекомендациите за обществена отдалеченост.
 ЕПА/БГНЕС
Въпреки относително ниския растеж на смъртни случаи в Германия, управляващите показаха безпокойствие от нарасналия се през последните седмици брой на инфектираните. Политиците се включиха в обществените медии, с цел да разкритикуват държанието на участниците в митингите като безконтролно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР