При ваксинация в организма се образуват точно определен вид неутрализиращи

...
При ваксинация в организма се образуват точно определен вид неутрализиращи
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Тези, които имат антитела, но не могат да докажат преболедуване, трябва да се ваксинират

При имунизация в организма се образуват тъкмо избран тип обезвреждащи антитела, които са ефикасни за справяне с ковид. При преболедуване имунната система построява всички типове антитела – в това число и обезвреждащите заболяването. Често обаче е допустимо човек да не е образувал задоволително антитела от типа на обезвреждащите, а да има доста повече от другите типове, които не пазят от наново боледуване. Затова съгласно вирусолога съществуването на антитела против КОВИД-19 единствено по себе си не е задоволително за издаването на зелен документ. Това изясни вирусологът проф. Радка Аргирова в изявление за Българска национална телевизия в отговор на въпрос каква е разликата сред антителата, които построява имунната ни система, след естествено заразяване и след имунизация.

Тя прикани хората, които са прекарали заболяването, да се ваксинират против от 3 до 6 месеца откакто са се излекували от ковид. Според нея тези, които имат антитела, само че не могат да потвърдят преболедуване, би трябвало да се имунизират.
 Проф. Аргирова не изключва вероятността всяка година да си слагаме ваксина Проф. Аргирова не изключва вероятността всяка година да си слагаме ваксина
Намираме се при започване на четвъртата вълна, която е по-различна от миналата и ще мине под знака на индийския вид на вируса. Пикъ...

Проф. Аргирова разяснява още, че заповедта за въвеждането на зелени документи у нас е прелестна, само че е доста закъсняла. Според нея тези ограничения е трябвало да се вкарат още през август, с цел да не се стига до толкоз огромен брой инфектирани.

По думите й поради лесната циркулация на вируса в България има огромна заплаха от появяването на нови типове с още разновидности.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР