При успешна военна операция сирийски войски са освободили 19 заложници

При успешна военна операция сирийски войски са освободили 19 заложници ...

Сирийски войски освободиха пленени от ИДИЛ жени и деца.

При успешна военна операция сирийски войски са освободили 19 заложници - жени и деца, държани близо 4 месеца  в плен от джихадистите на "Ислямска държава" в Централна Сирия, предаде АР, цитирайки държавната агенция САНА.
Акцията е била проведена в района на Хамима източно от древния град Палмира. При това всички бойци на ИДИЛ в района, където били държани заложниците, са убити.
19-те жени и деца са сред 30-те души, отвлечени от джихадистите в южната провинция Суейда на 25 юли при дръзко нападение, в резултат на което бяха убити най-малко 252-ма души.
Повечето от жертвите бяха цивилни от етническото малцинство на друзите. Една отвлечена жена почина по време на заложничеството, а друга бе застреляна.
През август джихадистите убиха и 19-годишен мъж от отвлечените. Други шестима бяха освободени при размяна миналия месец.
Междувременно продължава конфронтацията в градовете Азаз и Джейдерис са контролирани от подкрепяни от Турция опозиционни военни формирования.
След взрив в град Джейдерис пред офис на подкрепяната от Турция бунтовническа групировка "Файлак ал Шам" са били бити били трима бойци, а други седем са ранени.
Двата града до скоро бяха под контрола на кюрдски групировки, сочени от Анкара за терористични. Експлозии в държаните от бунтовниците части на Северна Сирия не са рядкост през последните месеци. 

Източник: actualno.com