При условие, че бъдат гарантирани държавния суверенитет, национална сигурност и

...
При условие, че бъдат гарантирани държавния суверенитет, национална сигурност и
Коментари Харесай

МВнР: Тайван може да има висока степен на автономия като специален административен район

„ При изискване, че бъдат обезпечени държавния суверенитет, национална сигурност и ползите на развиването, остров Тайван може да упражнява висока степен на автономност като специфичен административен район “, съобщи говорителката на Външно министерство Мао Нин в отговор на коментара на Илън Мъск, че „ напрежението в Тайванския пролив може да бъде позволено като се измисли специфична административна зона за острова “.

„ Моята препоръка… би била да се измисли специфична административна зона за Тайван, което е рационално привлекателно, и евентуално няма да направи всички щастливи “, сподели Мъск в изявление за „ Файненшъл таймс “, оповестено предишния петък. „ Възможно е и мисля, че евентуално в действителност те [тайванците] биха могли да имат съглашение, което е по-меко от това с Хонконг “, счита още Мъск.

В коментара си Мао Нин уточни, че „ главната причина за настоящето напрежение и проблеми в региона на Тайванския пролив е провокативният ход на Демократическата прогресивна партия да търси самостоятелност на острова, разчитайки за това на външни сили “.

„ Мирът и стабилността могат да бъдат поддържани само посредством уверено въздържане на последователите на тайванската самостоятелност и опълчване на външна интервенция. Мирното обединяване на Китай и политиката „ една страна, две системи “ са главните правила за разрешаване на тайванския въпрос и най-хубавият метод за реализиране на национално единение “, акцентира говорителката.

„ Обединението на Китай няма да навреди на законните ползи на никоя страна. Това единствено ще донесе повече благоприятни условия за развиване на всички и ще влее повече позитивна сила в просперитета на Азиатско-тихоокеанския район и света като цяло. Надяваме се и сме щастливи да забележим от ден на ден хора да схващат и поддържат мирното обединяване и политиката за „ една страна, две системи “ “, означи Мао Нин.

Посланикът на Китай в Съединени американски щати Цин Ган също разяснява тезата на Мъск в своя акаунт в „ Туитър “ в неделя. „ Бих желал да му благодаря [на Илън Мъск] за неговия апел за мир в Тайванския пролив и концепцията му за основаване на специфична административна зона за Тайван. Всъщност, мирното обединяване и „ една страна, две системи “ са нашите съществени правила за разрешаване на тайванския въпрос “, написа дипломатът.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР