При украински наказателен удар срещу Донецк бяха убити 13 цивилни,

...
При украински наказателен удар срещу Донецк бяха убити 13 цивилни,
Коментари Харесай

13 цивилни бяха убити при украински удар срещу Донецк

При украински " углавен " удар против Донецк бяха убити 13 цивилни, съобщи през днешния ден проруският кмет на града Алексей Кулемзин, представен от Франс прес.

" По предварителни данни 13 цивилни са убити в резултат на углавен обстрел на площада на " Бакинските комисари " в Западен Донецк, сподели Кулемзин в Телеграм и посочи, че " броят на ранените към момента не е дефинитивно открит ".

" Девет снаряда с диаметър 155 мм бяха изстреляни по село Нетайловое ", сподели кметът, като прикани локалното население " да не излиза на открито, в случай че не е извънредно належащо ".



Въоръжените сили на Украйна целеустремено са обстрелвали места на скупчвания на хора в Донецк, като на обстрел са били подложени спирка на публичния превоз, магазин и банка. Това сподели през днешния ден водачът на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин, представен от ТАСС. " Те желаят да ни пречупят. Няма да съумеят ", посочи Пушилин в своя канал в Телеграм.

Франс прес отбелязва, че няма опция да получи удостоверение за достоверността на информацията от самостоятелни източници.

Руското министерство на защитата удостовери през днешния ден, че през вчерашния ден съветските сили са нанесли няколко удара в цяла Украйна, в това число един против град Запорожие, „ като унищожиха работилници, в които се обслужват механически американските (ракетни) системи " Хаймарс ".

На фона на украинската контраатака, която стартира при започване на този месец в региона на Харков, съветската войска съобщи, че изтегля част от войските си, с цел да „ укрепи “ тези в Донецка област, където боевете са ежедневни.

Украинското президентство удостовери през днешния ден, че при вчерашни удари, нанесени от съветските сили, " десетима цивилни са били убити и 22-ма са били ранени ".


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР