При ударите на американската авиация в Сирия през февруари, за

...
При ударите на американската авиация в Сирия през февруари, за
Коментари Харесай

Нови подробности за свирепата битка между руснаци и американци в Сирия, за която разказа Тръмп

При ударите на американската авиация в Сирия през февруари, за които описа и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, бойците от така наречен частна военна компания „ Вагнер “ евентуално са изгубили осъвременения бронетранспортьор БРДМ-2, който употребявали за напредване в арабската страна, оповестяват международни медии.

Усъвършенстваната бойна машина, която се употребява от „ Вагнер “ в битката ѝ против групировката „ Ислямска страна “, е една от най-хубавите в света, показват анализатори. Тя има спомагателна ризница и отдалечено ръководени модули с камери за ръководство на две сдвоени 23-милиметрови оръдия.

БРДМ-2 е бил употребен интензивно в хода на извършената военна интервенция в Сирия, въпреки че след офанзивата на Съединени американски щати през февруари те повече не са били виждани там. През март се появиха фрагменти с изпращането на „ Вагнер “ и „ Охотников “ в Източна Гута. На тях се вижда, че бойците към този момент се придвижват с КамАЗ-43118.

Според военните специалисти, това значи, че бойците от частната войска евентуално са изгубили военните си машини от този модел при бомбардировките на американците.

Както БЛИЦ заяви, при започване на февруари съветски наемници попаднаха под американски обстрел в Сирия Дейр-ез-Зор. Американците разполагали със забележителна военна мощ, в това число самолети АС-130, оръдия, бомби и ракети. Данните за броя на починалите руснаци са разнообразни – от 11 до 200. Руското външно министерство заяви за петима починали, които, обаче, не били военни.

По-късно стана ясно, че наемниците, попаднали под обстрел, са желали да наложат надзор върху нефтени и газови залежи, които били под разпореждането на кюрдите.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР