При цялото ми уважение и с най-добри чувства към самолетите

...
При цялото ми уважение и с най-добри чувства към самолетите
Коментари Харесай

Над 3 години е обучението на първите ни военни пилоти за Ф-16

" При цялото ми почитание и с най-хубави усеща към самолетите МиГ-29 и останалата ни бойна техника, бъдещето ни е друго и към този момент залагаме на нов вид военен аероплан . Пожелавам им триумф, да бъдат здрави, и съм убеден, че ще се оправят с всички провокации ".

Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов при изпращането на четиримата български водачи за образование по какъв начин да ръководят изтребителите Ф-16, представен от пресцентъра на Министерството на защитата.

Четиримата бяха показани от командира на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков , който увери министъра в тяхната подготовка. Избраните да се образоват първи са майор Стоян Петков, капитан Александър Велинов, капитан Тодор Тодоров и старши лейтенант Симеон Георгиев от военното формирование 28 000 Граф Игнатиево.

Изпращаме едни готови младежи, с цел да се образоват на нова техника. Това е бъдещето на българската авиация, безапелационен бе Каракачанов пред четиримата, избрани за асимилиране на новата оръжейна платформа - аероплан Ф-16 Блок 70, която ще бъде въведена на въоръжение в българските Военновъздушни сили (ВВС).

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов акцентира, че министерството, щаба на защитата и командването на Военновъздушни сили ще вземат решение всички зародили въпроси към престоя и образованието на българските водачи.

Усвояването на новата авиационна техника ще се прави посредством профилирана подготовка на българските военнослужещи в разнообразни военновъздушни бази на територията на Съединени американски щати, по график и стратегии, употребявани при подготовката на водачите от американски те Военновъздушни сили.

Нашите военни летци ще преминат 9-седмично образование по профилиран британски език, което ще се организира в Центъра за езиково образование във Военновъздушна база " Лекланд ", Сан Антонио, Тексас. След сполучливото довеждане докрай на курса ще стартира главната им подготовка по привикване за осъществяването на полети на аероплан Ф-16 . Тя ще продължи към 3 години и 4 месеца.

Обучението на българските военнослужещи ще бъде на няколко стадия в подготвителните центрове за летателна подготовка на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, които са към Командването за образование и подготовка (Air Education and Training Command). Те се намират в южните централни и западни елементи на страната.

Пилотите ще преминат цялостните стратегии за подготовка на витломоторен аероплан Т-6 Тексан и на реактивен аероплан Т-38 Талон, който ще подсигурява сполучливото прекосяване на аероплан Ф-16 , твърдят от българското МО . Продължителността на образованието на тези два самолета е почти една година.

Основният и най-продължителен стадий от подготовката на българските водачи ще бъде по привикване на аероплан Ф-16 . По време на образованието си в Съединени американски щати те ще преминат и характерни подготовки, които включват тренировки на хипербарна камера (Physio Hypoxia Training) и на центрофуга, които ще подсигуряват тяхната физическа валидност и устойчивост на високи претоварвания при образованието на аероплан Ф-16.

Ето и биографиите, изпратени от МО:

Майор Стоян Петков е шеф на щаба на изтребителна авиационна ескадрила в авиобаза Граф Игнатиево. Завършил е през 2007 година Националния боен университет " Васил Левски ", специалности " Летец водач за Военновъздушни сили " и " Организация и ръководство на ОТФ от Военновъздушни сили ". През 2009 година е приключил образование по програмата на Съединени американски щати за подготовка на управителни фрагменти за авиацията във Военновъздушна база " Кълъмбъс ", Мисисипи, Съединени американски щати, а през 2017 година - Командно-щабния лицей на Военновъздушни сили във Военновъздушна база " Максуел ", Съединени американски щати. Притежава класна компетентност " Военен водач " - 1-ви клас.

Капитан Александър Велинов е заместник-командир на четвърто изтребително авиационно звено в изтребителна авиационна ескадрила в авиобаза Граф Игнатиево. Завършил е през 2014 година Националния боен университет " Васил Левски ", компетентност " Организация и ръководство на Търговско предприятие от Военновъздушни сили - Летец-пилот ". През 2017 година е приключил образование по програмата на Съединени американски щати за подготовка на управителни фрагменти за авиацията във Военновъздушна база " Кълъмбъс ", Мисисипи, Съединени американски щати. Притежава класна компетентност " Военен водач " - 3-ти клас.

Капитан Тодор Тодоров е старши водач в първо изтребително авиационно звено на изтребителна авиационна ескадрила в авиобаза Граф Игнатиево. Завършил е през 2014 година Националния боен университет, компетентност " Организация и ръководство на Търговско предприятие от Военновъздушни сили - Летец-пилот ". Притежава класна компетентност " Военен водач " - 2 - ри клас.

Старши лейтенант Симеон Георгие в е старши водач в трето изтребително авиационно звено на изтребителна авиационна ескадрила в авиобаза Граф Игнатиево. Завършил е през 2015 година Националния боен университет " Васил Левски ", компетентност " Организация и ръководство на Търговско предприятие от Военновъздушни сили - Летец-пилот ". На работа в Българската войска е от юли 2015 година Притежава класна компетентност " Военен водач " - 2-ри клас.

И четиримата водачи владеят британски език като равнището им в сходство със стандартизационното съглашение на НАТО STANAG е 3-3-3-3 .

На изпроводяк Каракачанов подари на четиримата военнослужещи дребни икони на Свети Георги, настойника на българското войнство , с благопожелание да ги закриля и да им дава сили и убеденост. На церемонията присъстваше и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който също им пожелаха триумф.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР