При цялото медийно внимание към процъфтяващия пазар на електрически превозни

...
При цялото медийно внимание към процъфтяващия пазар на електрически превозни
Коментари Харесай

Как свързаните автомобили променят облика на автомобилната индустрия

При цялото медийно внимание към процъфтяващия пазар на електрически транспортни средства е елементарно да пропуснем, че по същото време се случва и друга гражданска война на пътя. Двете се припокриват и укрепват взаимно, само че също по този начин са и ясно разграничени. Тази друга гражданска война са обвързваните услуги, които трансформират автомобила ви в устройство, което може да се персонализира като компютър. Тази смяна в архитектурата на автомобила може да трансформира доста метода, по който използваме колите си - и да промени радикално визията ни за тях.

Ако се върнете единствено 15 години обратно, множеството коли даже нямаха вградена сателитна навигация, да не приказваме за системите, които могат да се актуализират отдалечено, които някои от тях имат през днешния ден. Освен в случай че не сте персонализирали сами автомобила си или нямате другар в огромен сервиз, автомобилът ви щеше да остане еднакъв през целия си живот и актуализациите щяха да бъдат най-вече механични. Но по-късно в колите се появиха информационно-развлекателни системи с вградени сателитни навигации, които получаваха информация за трафика в действително време посредством радиосигнал или, в последно време, посредством вградена връзка за данни. Картите на сателитните навигации можеха да се актуализират и макар че в началото това ставаше посредством диск или USB памет и нормално беше много скъпо, това даде звук на това, накъде се движи технологията.

Сега от ден на ден функционалности на автомобила се ръководят от електроника и програмен продукт. Автоматичен климатичен надзор, автоматизирано прекъсване, адаптивен круиз надзор и, несъмнено, самото ръководство на мотора. Дори колите с вътрешно горене могат да подобрят работата си с актуализация на софтуера за ръководство на мотора - постоянно известна като " чипиране ". Особено колите с турбокомпресор могат да получат повече мощ посредством елементарна смяна в кода. Електрическите транспортни средства обаче дават благоприятни условия за увеличение на мощността и успеваемостта на пробега. Така че в този момент колите стартират да имат софтуерни актуализации, които вършат доста повече от това да дават най-новите навигационни карти. Добавят се нови функционалности за развлечение и даже успеваемост на автомобила, които стартират да се дават посредством безжични данни, сходно на актуализирането на операционната система на вашия iPhone.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР