При цялата си доминация в индийската политика през последното десетилетие,

...
При цялата си доминация в индийската политика през последното десетилетие,
Коментари Харесай

Нарендра Моди се стреми към изборен пробив в богатия юг на Индия

При цялата си доминация в индийската политика през последното десетилетие, има една част от Индия, която министър председателят Нарендра Моди до момента не е съумял да преодолее: проспериращата страна юг. На изборите, започващи идната седмица, той усеща най-хубавия си късмет до момента.

Южните щати като Тамил Наду, Керала и Телангана са измежду стопански най-успешните и етнически разнородни щати в Индия, дом на мощни районни водачи, които от дълго време се съпротивляваха на Моди северна, говореща хинди партия Bharatiya Janata.

Но BJP в този момент се удвоява на юг - изпраща деятели, в това число Моди - защото се пробва да извлече разочарованието от продажността на локалните политически династии и се пробва да извлече облага върху имиджа му на мощен водач в това, което анализаторите споделят, че се равнява на най-хубавия му късмет за облаги.

Моди тази седмица обиколи столицата на Тамил Наду Ченай и градове като Велоре в рейс с отворен покрив, с цел да събере поддръжка за партията, заявявайки, че Там...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР