"При този вид престъпление, каквото е домашното насилие, е важно

...
"При този вид престъпление, каквото е домашното насилие, е важно
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Важно е институциите да реагират в първите часове, когато е установено домашно насилие

"При този тип закононарушение, каквото е домашното принуждение, е значимо институциите да реагират в първите часове след осъществяването му. Никога не е имало цялостно обгръщане на тези пациенти. Обикновено те минават и споделят: „ Ние в този момент би трябвало да отидем в „ Съдебна медицина “ да си издадем едно правосъдно здравно удостоверение “ и по-късно вероятно да търсят помощ по някакъв метод. Всичко това нещо ще бъде свършено в границите на 15 до 30 минути от нас готови хора, които ще бъдат безусловно разполагаем 24 часа 7 дни в седмицата “, сподели изпълнителният шеф на "Пирогов " проф. Асен Балтов при стартирането на взаимен план с Националната полиция и неправителствената организация „ Деметра “.

Проектът е в помощ на жертвите на домашно принуждение, а срокът му на осъществяване е 6 месеца.

Целта е посредством плана "Координиран мулти-секторен отговор към домашното принуждение, посредством въвеждане на главен пакет от услуги ", обединените старания на Асоциация "Деметра ", УМБАЛСМ „ Пирогов “ и други институции да създадат един съгласуван отговор към домашното принуждение посредством въвеждане на пакет от услуги. Дългосрочната цел на плана е да се обучат чиновниците на болничното заведение, които първи се срещат в Спешното поделение с жертви на домашно принуждение, по какъв начин да разпознават тези хора. По този метод ще се реализира увеличение на докладването и повишение успеваемостта на услугите за жертви на домашно принуждение, посредством създаване на обединен междуинституционален отговор.

Краткосрочни цели в плана се са повишение и обезпечаване на безопастността за жертвите на домашно принуждение, посредством даване на сложна професионална услуга на едно място и вдишване на отговорност у причинителите за казуса домашно и учредено на пола принуждение, посредством включването им в профилирана стратегия за съкращаване на нападателно държание. Цели се още и възстановяване на междуинституционалното взаимоотношение, посредством разработване на главен пакет от услуги за обезпечаване на обединен отговор на казуса домашно принуждение и повишение на чувствителността на необятната общност по казуса домашно принуждение посредством осведомителни акции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР