При този ръст на икономиката до края на мандата доходите

...
При този ръст на икономиката до края на мандата доходите
Коментари Харесай

Икономисти коментират възможно ли е 50% увеличение на доходите за 2 години

При този растеж на стопанската система до края на мандата приходите ще се вдигнат с 50%. Такава прогноза направи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Малко Търново през уикенда, където инспектира положението на границата. Според него е явно, че покачването на приходите не е единствено на хартия, откакто толкоз хора пътуват през почивните дни.

Може ли приходите на българина да скочат с 50% до края на мандата на държавното управление " Борисов 3 "? Според икономиста Владимир Каролев няма по какъв начин за по-малко от две години и половина приходите да скочат с толкоз доста.

" Все отново би трябвало да се означи, че за 4 години приходите на българина се качиха с над 50%, което е триумф. Брутният вътрешен продукт също се усилва. Тази година има растеж към 4%. Безработицата пък е два пъти по-ниска. За този миг големият проблем е неналичието на вложения ", сподели в " Денят ON AIR " икономистът.

Той е на мнение, че неналичието на вложения е поради неприятната правосъдна система и недобрите закони.

" Съдебната система би трябвало да се реформира. Трябва да се вършат смислени закони. Ако пък се стигне до някакво дело - нещата би трябвало да се вземат решение от самостоятелен арбитър, а не да печели постоянно този, който има повече връзки. Това ще стане, когато съдии и прокурори стартират да влизат в пандиза ", посочи Каролев.

По думите на Мика Зайкова повдигането на приходите не става със проклинание, а с работа.

" Трябва да се вдигне продуктивността, с цел да се вдигнат заплатите. За да се случи това би трябвало да има приток на вложения и вложители, които да вършат бизнес. България е капиталова пустиня. Нужни са и умения на фрагментите у нас ", безапелационна бе тя пред Bulgaria ON AIR.

Зайкова счита, че от България изтичат вложения, а българските вложители избират да влагат на открито.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР