При това не просто богат, а много богат. Защото тези

...
При това не просто богат, а много богат. Защото тези
Коментари Харесай

Топ 5 на най-скъпите апартаменти в света

При това не просто богат, а доста богат. Защото тези жилища, които ще ви покажем не са по джоба на елементарен милионер. Дори не са по джоба и на човек с 3-4 милиона в банковите сметки. Те са за определени, хора, които не си знаят и не си броят парите. Въпросът е дали това ги прави същински щастливи.

На пето място в класацията е апартамент в Хонконг, Китай. Води се най-скъпият апартамент изобщо в Азия. Има жилищна повърхност от 650 м2, в нея влизат три кухни, шест спални, луксозни трапезарии, сауни и даже градина. Разбира се, има басейн, както и прелестна гледка към морето. Цената е 36 милиона евро. При неналичието на място за строителство в Хонконг, това е действителна цена.
Четвърти в подреждането е апартамент в Ню Йорк. Всъщност апартамент не е точното определение, тъй като става дума за два съединени етажа с обща повърхност 1000 м2. Намира се в прочут небостъргач-One57 Penthouse. Локацията му е убийствена - в най-скъпия регион на Манхатън, до Сентрал парк. Да имаш парцел в тази постройка е измежду най-силните тръпки на супербогатите хора от целия свят. За екстрите е ненужно да приказваме, дано споменем единствено панорамните прозорци, личен басейн и зимна градина. Цената - 77 милиона евро.
Третият най-скъп апартамент е още веднъж в Ню Йорк. Той заема 38 и 39 етажа на хотел "Пиер ". Вероятно по тази причина наподобява на президентския апартамент, най-малко по обзавеждането. На повърхност от 1200 м2 има всичко, за което човек може да си намерения и което може да направи живота му прелестен. Мебелите и цялостните вътрешни решения са дизайнерски, в духа на 30-те години на предишния век. Има едно рядко срещано предимство-собственикът може да употребява напълно услугите на хотелския личен състав. Цената-83 милиона евро.
На второ място е апартамент в Лондон, Англия. И тук скъпарското жилище се е получило след сливането на два големи жилището. Така към този момент апартаментът има повърхност 1600 м2 и коства 150 милиона евро. Който може да заплати такава сума, сигурно има потребност от защита и сигурност. Затова апартаментът е оборудван със стъкла, непробиваеми от патрони, а и постройката е специална- резиденция One Hyde Park. Тя се охранява от спецчасти на английската войска.
Начело в класацията за най-скъпи жилища е луксозно жилище в Монако, царството на залаганията и обичано място за аристократи и богаташи от целия свят. Който има пари за този апартамент, може да си разреши всичко. Милиардери от целия свят се надпреварват да си купуват парцели, само че този в действителност е специфичен на специфична цена - 330 милиона евро. Намира се на 5-ти етаж в Sky Penthouse, на 170 метра от земята. С повърхност 3300 м2 може да си разреши дори лична кинозала, фитнес, водна пързалка, а в цената са включени услугите на водач с лимузина и готвачи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР