При търсене на думата идиот в изображенията в Гугъл, се

...
При търсене на думата идиот в изображенията в Гугъл, се
Коментари Харесай

При търсене на думата идиот в изображенията в Гугъл - откриваш Тръмп

При търсене на думата " глупак " в изображенията в " Google ", се появява американският президент Доналд Тръмп.

Причината по тази причина е държанието на потребителите, а не в компанията, разяснява шефът на компанията Сундар Пичай по време на чуването му в Камарата на представителите, което се състоя през вчерашния ден, уточни " Дневник ".

" Мисля, че е значимо да приказваме за това по какъв начин работи търсенето. Ако тъкмо в този момент напишете думата " глупак " в полето за търсене на изображения, се появява фотография на Доналд Тръмп. Как става това, по какъв начин работи търсенето, с цел да се случи? ", запита Зоу Лофгрен от демократите.

" Google " индексира милиарди страници, взима основни думи и ги свързва със съответните изображения въз основата на общо 200 критерия - какъв брой нова е, по какъв начин я употребяват потребителите и други, уточни Пичай.

" Така че не е някакъв дребен човек зад кулисите, който взема решение какво ще покажете на потребителите, а е компилация на това, което основават потребителите? ", попита Лофгрен. Пичай удостовери и опроверга изказванията, че компанията е политически предубедена.

" Миналата година имахме 3 трлн. търсения... Не се месим в никое съответно търсене ", сподели още той.

Преди няколко месеца Тръмп упрекна " Google ", че манипулира новините за него, целеустремено дава преимущество на демократите и скрива позитивна информация, обвързвана с ръководството му.

" 24 часа " ревизира към 16:00 часа какво демонстрира " Google " при изписване на думата " глупак " на български. Оказа се - главно Тръмп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР