При търговията в петък цените на петрола ускориха повишението си,

...
При търговията в петък цените на петрола ускориха повишението си,
Коментари Харесай

Петролът завършва седмицата с ръст


При търговията в петък цените на петрола форсираха покачването си, пробвайки се да отиграят спадът от началото на седмицата.

Договорът за август за петрола вид Brent на Лондонската борса ICE Futures приключи при растеж от (плюс) 0,96 % - до 62,26 $ за барел. Фючърсът за юли за петролът вид WTI се увеличи с (плюс) 1,27% - до 53,26 $ за барел.

В основата на повишението на цените са събитията към Мексико и бъдещето на съглашението на ОПЕК+.

Пазарът получи поддръжка от известията на медиите за това, че Съединени американски щати може и да отсрочат плануваното въвеждане на мита от 5 % за всички вносни артикули от Мексико. Както заяви преди този момент Bloomberg, базирайки се на източници сходна опция се разисква, защото Вашингтон схваща, че Мексико се отнася доста съществено към договарянията със Съединени американски щати е се пробва да предприеме ограничения, които да понижат опасенията на Тръмп за незаконната миграция. Ако Вашингтон вкара обещаните мита, а Мексико продължи да извършва дадените от страната обещания за ограничаване на незаконната миграция, срокът на деяние на митата ще е къс, счита източникът.

В същото време в границите на Петербургския интернационален стопански конгрес, министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих е декларирал, че пазарът чака от Русия и неговата страна избрани дейности и по тази причина съглашението за ограничение на добива в границите на ОПЕК+ ще продължи. По думите му цени под 60 $ за барел не подсигуряват и не дават задоволително убеденост на вложителите във връзка с възвръщаемостта. Очакването е съглашението за ограничение на добива да бъде продължено до края на 2019 година Тези два външнополитически фактора към този момент дават тласък на пазара, само че през идната седмица те може да се окажат незадоволителни за поддръжка на ценовите равнища на петролния пазар.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР