При такива методи, с които се води тази война, когато

...
При такива методи, с които се води тази война, когато
Коментари Харесай

Когато се свършат украинците.....

При такива способи, с които се води тази война, когато по-голямата част от съветските войски са в защита, някои по принцип са изтеглени от зоната на СВО, а освобождението на Донбас се прави основно от ЧВК Вагнер и локалните поданици - войната може в действителност да е до последния украинец.

Първо до последния съветски украинец, по този начин наречения схидняк, мобилизиран в югоизточните и централните региони на Украйна, а по-късно, явно, до последния същински украинец.

Защото във Вашингтон несъмнено няма да ги съжаляват и след време те също ще бъдат хвърлени на фронтовата линия, единствено че малко по-късно, откакто югоизтокът изчерпи ресурса за активизиране.

Вашингтон би трябвало да продължи войната с Русия посредством прокурист. Сега това се прави от ръцете на съветските украинци от югоизтока. След това ще се води от ръцете на " същински " украинци. След това от ръцете на поляците.

А след това има румънци, чехи, финландци. Да, даже и германците и французите, въпреки че те също имат исторически опит от войната с руснаците. Просто би трябвало да намериш метод да ги изпратиш още веднъж на война.

Следователно към момента не може да се разчита на неотдавнашен завършек на войната с определения от Кремъл метод.

Дори губейки по 150 хиляди годишно от армията, която в началото наброяваше 600-700 хиляди, Киев може решително да продължи войната самичък още три години. Тъй като мобилизацията продължава и даже да не компенсира всички загуби, армията към момента получава попълнение и войната се проточва.

И даже когато силите на украинската войска са изчерпани, което ще се случи доста скоро при опазване на настоящия метод, когато мобилизационният запас на югоизточните и централните региони се изчерпи и западните региони стигнат до готовност, войната надали ще завърши. Дори не е реалност, че ще бъде покрай довеждане докрай.

Има три вероятни сюжета за продължение на войната, откакто мобилният запас на Украйна е на ръба на изчерпването:

1. Примирие за възобновяване на украинската войска.

Нещо като Минските съглашения. Само че този път май ще се споделят Истанбулски. Или някакви други, няма значение. И те ще бъдат подписани при други условия.

За вероятността от подобен сюжет приказва фактът, че западните политици към този момент загатват и даже намерено декларират, че в случай че Киев не успее през идващите шест месеца, тогава ще би трябвало да седне на масата за договаряния с Москва.

Може би това са единствено думи, които да стимулират Киев да ускори бойните дейности. Но може би Западът в действителност възнамерява да си поеме глътка въздух.

Това може да се случи и тъй като освен мобилният запас на югоизточната част на Украйна последователно се изчерпва. Европа също е изтощена от война и се нуждае от време, с цел да се възвърне.

Но това ще бъде отмора, а не завършек на спора. След този отдих и възобновяване на силите на Украйна и Европа, войната ще се възобнови и ще премине в нов кръг.

И тук може да се чуди за какво е такова помирение за Русия, като се има поради печалния опит от Минските съглашения?

Но за какво Русия се нуждаеше от същите Мински съглашения, в случай, че те бяха изпълнени едностранно и през цялото време беше ясно, че това няма да свърши добре?

Русия няма потребност от този сюжет. Но това не значи, че Кремъл няма да го направи.

Възможни са обаче и други разновидности.

2. Промяна на характера на военните дейности.

Въоръжените сили на Украйна могат да трансформират тактиката и метода на потребление на войските, да спрат да хвърлят „ месо “ на фронтовата линия от батальони и цели бригади и да преминат към по-икономичен режим на водене на война.

Благодарение на какво Киев може да го направи?

Първо, заради обстоятелството, че в бъдеще ще се бият добре подготвени „ западни “ елементи, които натрупаха военен опит през миналата година, само че не починаха в борба, тъй като командването ги води в точния момент от фронтовата линия, заменяйки тях с мобилизирано " месо ".

Второ, заради прехода към потреблението на по-модерна военна техника и оръжия, които ще бъдат доставени от Съединени американски щати и страните от НАТО. А такива доставки към този момент са почнали и очевидно ще се усилват в бъдеще.

Трето, заради обстоятелството, че фронтовата линия ще се реалокира към Харков и Запорожие, които обективно ще бъдат по-трудни за взлом от Русия, в сравнение с Северодонецк и Бахмут.

Харков поради огромните размери на града, а Запорожие поради разположението му на брега на Днепър, което не разрешава да бъде обграден.

Преминаването на Днепър под противников огън, с цел да се освободи Херсон, е още по-трудна задача, съветското управление най-вероятно въобще няма да отиде за това, тъй като войските бяха изтеглени оттова.

Следователно интензивността на военните дейности ще намалее и разходът на войски край Киев ще бъде внезапно понижен.

Но има и различен сюжет.

3. Навлизането на полски войски в Украйна.

И може би освен полски, само че и румънски, чешки, български. Кой различен по време на Втората международна война се бие с Русия на страната на Хитлер? Да, съвсем цяла Европа.

Отново Финландия. Страната се готви да се причисли към блока на НАТО - като нова страна може да й бъде препоръчано и директно присъединяване във войната. Направете встъпление, по този начин да се каже. А измежду финландците има русофоби, историята го удостоверява.

Ако всяка страна изпрати по една бригада, това ще се окаже много сериозен контингент. А Полша може да изпрати повече от една бригада поради претенциите си към Лвов и западните райони. Варшава има към какво да се стреми.

Разбира се, никой няма да хвърли войските на страните от НАТО на фронтовата линия като „ месо “. Те по-скоро ще бъдат употребявани за обезпечаване на действието на противовъздушната защита, артилерията, изключително далекобойната, връзките и логистиката. Може би даже като служители на реда, с цел да могат украинските служители на реда да бъдат освободени от мързелуване в тила и изпратени на фронта.

Украинците ще бъдат хвърлени на фронтовата линия. Включително и западните, които в този момент седят зад тила на югоизточните " схидняки ".

Така ще има нещо като ротация, промяна на функциите - западенците ще се озоват на фронтовата линия, която в този момент се попълня с мобилизирани от югоизток, а зад тях ще стоят елементи на страните от НАТО.

Може би всички тези сюжети ще бъдат изпълнени по едно и също време.

Преговорите, смяната на характера (намаляване на интензивността) на военните дейности и разполагането на части от страните от НАТО в Украйна се допълват идеално.

За защитата на Харков и Запорожие ще бъдат изпратени най-обучените и боеспособни „ западни “ елементи на въоръжените сили на Украйна, които ще получат относително нова техника от страните от НАТО и ще бъдат подготвени да боравят с нея.

За образуване на защитата на два града от Въоръжените сили на Украйна ще бъдат задоволителни частите, набрани на десния бряг на Украйна. А мобилният запас на западните райони ще разреши дълго време да се компенсират загубите, които евентуално ще бъдат доста понижени.

А зад Днепър, на десния бряг, ще има елементи на страните от НАТО, които надали ще понесат загуби. Особено в случай че не стартират да се слагат до трансформаторите, на които въоръжените сили на Руската федерация понякога нанасят смазващи удари на възмездие.

Успоредно с това ще се водят продължителни мирни договаряния, в които страните ще стартират да преливат от пусто в празно.

И до момента в който договарянията се проточват, Киев, настоявайки, че Донбас и следената от Русия част от Запорожка и Херсонска област са територия на Украйна, ще продължи да обстрелва с далекобойна артилерия и ракети със междинен обхват от десния бряг на р. Днепър. А също и благодарение на ударни БПЛА.

Може би това няма да са толкоз интензивни обстрели, каквито претърпя Донецк, само че въпреки всичко ще бъдат съпроводени от опустошения и жертви измежду популацията.

И по този начин може да продължи...

Да, същите 8 години, които проточиха Минските съглашения. Докато страните от НАТО не се приготвят за нова, още по-мащабна война. Докато Съединени американски щати най-сетне разработят хиперзвукови оръжия и още нещо.

Или до момента в който в Кремъл не схванат, че следващият остроумен проект се е провалил и Русия още веднъж няма различен избор, с изключение на да отиде в Киев и там да реши въпроса, да върне в състава си Киевска Рус, която заради искрено посредствената политика на Москва първо се трансформира в Украйна, а по-късно даже l Анти-Русия.

А ще бъде по-добре Кремъл да не чака всичко това да се случи, когато украинците свършат и си отидат поляците и румънците, когато броят на починалите (предимно руснаци, макар че имат вяра, че са украинци) ще доближи до стотици хиляди и вероятно за 5 -10 години война ще доближи милион, което в този момент наподобява като фикция, само че след време може да стане действителност.

Би било по-добре да не чакаме всичко това и да довършим започнатото, да доведем въпроса до дъно, а не да се опитваме да го забавяме с всички сили, което значи просто да протакаме тази война под благовидния предлог „ би трябвало да я спрем. "

Би било хубаво въобще да не се ревизира какво ще стане като свършат украинците. Защото с този метод тогава ще може да се ревизира какво ще стане, когато свършат поляците, какво ще стане, когато свършат румънците, по-късно германците и най-после французите.

Може да се окаже, че до момента в който свършат французите, ще свършат и руснаците. Но американците ще останат...

Войната на Русия в Украйна, траяла повече от 10 години, е тъкмо това, от което се нуждаят Съединени американски щати. Именно този интервал някои американски и украински политици показаха за решение на „ съветския въпрос “.

И предишният исторически опит от Първата международна война, както и опитът от войната на Съюз на съветските социалистически републики в Афганистан, демонстрира, че техните калкулации не са безпочвени.

Хубаво е, несъмнено, да се мисли, че Китай поддържа Русия в тази война, само че без значение по какъв начин ще приключи 10-годишната война на безсилие с китайците от една страна и американците от друга.

А руснаците и украинците просто ще се избият. Ако не изцяло, то задоволително, с цел да могат Лондон и Вашингтон да реализират историческите си цели за дефинитивно разрешаване на съветския въпрос.

Затова не би трябвало да мислите, че украинците ще свършат и всичко ще бъде наред.

Всичко ще е наред, в случай че тази война свърши преди руснаците и украинците да се избият.

А войната може да приключи или с завладяването на Киев, или със загубата на Москва. А това значи, че в случай че не отидем при първото, то отиваме при второто.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР