При свободно отглеждане на открито земеделските стопани ще трябва да

...
При свободно отглеждане на открито земеделските стопани ще трябва да
Коментари Харесай

Пастирите с дневник по време на паша

При свободно развъждане навън земеделските стопани ще би трябвало да водят дневник при извеждане на животните дневна паша наоколо до животновъдния обект. В него ще се вписва броят им по тип и категория с дните и часовете на извеждане. Това е записано в оповестените в „ Държавен вестник “ и влезнали в действие промени в разпоредба на земеделското министерство за използване на мярка 14 „ Хуманно отношение към животните “ от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 - 2020 година

В редакцията на нормативия документ записано още, че въпросният дневник се заверява от записания ветеринарен доктор първоначално и в края на интервала на извеждане. Наполовина се понижава мястото за развъждане на крави над 24 месеца, като вместо по 6,6 кв. м в помещение и още толкоз на двора, се разрешава площта да бъде единствено на едно от двете места. Същото се отнася и за избраните по 7,7 квадрата за развъждане на биволици над 24 месеца. Стопаните обаче ще би трябвало да обезпечат не по-малко от 10 на 100 по-голяма повърхност от тази, с цел да получат финансиране по мярката.

При годишното правене на план-програма за осъществяване на дейностите, за които аплайват за подкрепяне стопаните няма да са задължени да дават данни за ушните марки на отглежданите от тях животни. В него ще се показва животновъдният обект, в който се правят дейностите за обезпечаване на свободна подова повърхност, и включва данни за броя на животните по тип и категория.

Земеделските стопани могат да изискат преустановяване на стихотворец ангажимент, като подадат в съответната регионална дирекция на ДФЗ - РА, заявление за непринуден отвод по пример, одобрен от изпълнителния шеф фонда, и възстановят получената досега финансова помощ. Доброволният отвод обаче няма да се утвърждава, когато земеделският собственик: е известен за открити нарушавания и неспазване на условия по подадено заявление за заплащане през годината на подаване на заявката за непринуден отвод, известен е, че заявката му за заплащане е определено за осъществяване на инспекция на място или не е възстановил получената финансова помощ по мярката.

С измененията в наредбата е записано още, че към заявката за подкрепяне или при заявяване на нов животновъден обект към изпълняван ангажимент се ползва и мнение по одобрен пример, издадено от шефа на съответната регионална дирекция по местоположение на животновъдния обект на БАБХ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР