При студено време двигателят на автомобила изпитва повишени натоварвания и

...
При студено време двигателят на автомобила изпитва повишени натоварвания и
Коментари Харесай

Няколко причини, поради които индикацията Check Engine светва през зимата

При студено време моторът на автомобила изпитва нараснали натоварвания и всяко малко нещо - по-слабо подаване на гориво или на смазочни материали може да сътвори проблеми. Някои от тях се алармират от индикацията на таблото, позната ни като " Check Engine ".
Какви неизправности може да демонстрира този знак през зимата, ви описваме в този момент.
Обикновено „ Check-ът “ примигва, когато електрониката е разкрила неточност в работата на мотора или скоростната кутия и е съхранила кода в паметта. Доста постоянно такива изненади се случват през зимата, изключително при неочаквани промени в температурата. Една от аргументите за проблемите могат да бъдат " бъгове " в разнообразни датчици заради обстоятелството, че в контактите им попада влага или конденз. Това е повода за доста от сривовете.
Сензор за въздушен поток
При използваните коли постоянно пораждат проблеми заради датчика за въздушен поток. С течение на времето контактите му ръждясват или загниват, а студът и влагата довършват започнатото. В резултат на това се появяват неточности в работата на енергийната система и заради тях електронният блок за ръководство стартира да употребява междинни настройки, а не тези, които са заложени за леден климат. Така, дружно със светещата лампа " Check Engine ", разходът на гориво се усилва. Ако не обърнете внимание на това, съществува риск от отсрочване на въглерод върху клапаните и буталата, което с течение на времето ще докара до съществени проблеми с мотора.

Незатворена капачка на резервоара
Има и друго. Например, „ Check “ може да светне заради обстоятелството, че капачката на резервоара за гориво не е била компактно затворена на бензиностанцията. Да речем, заради обстоятелството, че парче лед попада в нишата. Системата губи херметичността си и поради това лампата светва.
Некачествено гориво
Нека не забравяме да споменем и опитите за икономисване на пари. Ако водач зареди на бензиностанция, където цената на бензина е по-ниска, в сравнение с други бензиностанции, той може да попадне на некачествено гориво. Тук означаваме, че октановото число на подобен " менте-бензин " се усилва посредством занаятчийски способи. Например, сипва се монометиланилин, който към този момент не се употребява в колите от екологичен клас Евро 5. Разбира се, кислородният датчик незабавно реагира на това и датчикът „ проверете мотора “ светва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР