При сценарий влизане в клас на 14 май, ще се

...
При сценарий влизане в клас на 14 май, ще се
Коментари Харесай

Просветният министър обяви нови дати на матурите и изпитите след 7 клас ВИДЕО

При сюжет влизане в клас на 14 май, ще се наложи да преместим изпитите от от НВО (държавните зрелостни изпити) с 4 до 10 дни. Това заяви на конференция министърът на образованието Красимир Вълчев.

"Най-вероятно ще предложим матурите, които бяха планувани за 20 и 22 май, да са на 30 май и 1 юни, да има 8-9 дни, в които да се завърши образователната година за дванадесетокласниците ", добави той.

По думите му висшите учебни заведения у нас са споделили, че няма проблем да си изтеглят акциите със 7-8 дни.

„ Все още не сме достигнали пика. Във всички висши по света учебни заведения ще има изместване на приемните акции. Ако не го създадат, сме подготвени да издадем по-рано дипломите на зрелостниците”, посочи той.

„ Няма да има проблем да приключим образователната година”, сподели още Вълчев.

В момента нямаме единна форма на организация на образованието, по тази причина и няма да имаме единно отучване. Тези, които са учили по-малко по време на отдалеченото образование, ще отучват повече.

"Ще предложим малко отсрочване на изпитите след 7 клас, да се проведат на 13 и 15 юни. Няма спънка да не се организира външното оценяване след 4 и 10 клас. Никой няма да е глобен при ниски оценки, никой няма да отпадне. Изпитите след 4 клас най-вероятно ще бъдат отсрочени за 29 и 30 май.

Окончателните оферти ще бъдат конкретизирани идната седмица”, посочи той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР