При строго спазване на епидемиологичните мерки срещу COVID-19 - носене

...
При строго спазване на епидемиологичните мерки срещу COVID-19 - носене
Коментари Харесай

Истанбулските българи отпразнуваха Рождество Христово в Екзархията

При строго съблюдаване на епидемиологичните ограничения против COVID-19 - носене на защитни маски и обществена отдалеченост, православните българи в Истанбул означиха светлия християнски празник Рождество Христово в Българската екзархия в квартала Шишли.

Според стародавната традиция на цариградските българи коледната работа се изнесе в църквата Свети Йоан Рилски на Екзархията.

"Поради ограничаващите ограничения, които се ползват в Турция по отношение на епидемията от COVID-19, ограничихме наличието на повече хора на днешното свещенодействие за Рождество Христово, които в предходни години безусловно препълваха църквата. Въпреки относително скромното наличие, службата беше доста хубава, изнесе я архимандрит Харалампий Ничев. Той поздрави миряните с доста хубави слова за Рождество Христово, останахме доста удовлетворени ", уточни ръководителят на общността на българите в Истанбул Васил Лиязе пред Българска телеграфна агенция.

По думите му след службата, на по чаша вино, православните българи си честитиха Рождество Христово, пожелавайки на първо място здраве, а също мир и благополучие на хората от общността, както и на сънародниците в България.

По решение на църковното настоятелство идният патронен празник на неповторимата черква "Свети Стефан " на брега на Златния рог ще се отпразнува с свещенодействие на Стефанов ден.

Заради епидемиологичните ограничавания в Истанбул, ще се съблюдава обществена отдалеченост, носене на маски и лимитирано наличие на хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР