При старта на 48-ото НС представители на различните партии обявиха

...
При старта на 48-ото НС представители на различните партии обявиха
Коментари Харесай

При старта на 48-ото НС: очакванията на различните партии

При старта на 48-ото Народно събрание представители на другите партии оповестиха упованията си за неговата работа, а също и дали ще бъде образуван кабинет.

Непосредствено преди да бие първия звънец мнения направиха депутати от съвсем всички обединения.

Сега ще забележим дали ще има болшинство за ръководител на Народното събрание. Както традицията повелява ръководител е постоянно представител на обединението, спечелила изборите. Това сподели пред БГНЕС националният представител от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

„ Оттам насетне ще забележим
дали ще тръгнат нещата в духа на конструктивизма,
дума, която доста хора употребяват, и се надявам да влязат в нейния дух “, съобщи Митов.

Той акцентира, че много партии са издигнали свои претенденти за ръководител на Народното събрание, само че би трябвало да бъде определен един и оттова насетне през гласуванията на съвещанията на председателския съвет ще се види дали ще се стигне до поддръжка на претендента на ГЕРБ-СДС Росен Желязков.

На въпроса дали чака, че ще бъде формирано държавно управление с първия мандат, Даниел Митов отговори: „ Ако останалите политически партии потвърдят, че схващат, че сега, в който влязат в българския парламент,
стават представители на целия български народ
и би трябвало да почитат вота и на гласоподавателите, дали своят вот за други партии, влезем в диалог. Разберем се към целите, значими за страната – намаляването на инфлацията, заздравяването на бюджетната дисциплинираност и обществените финанси. Намаляване цените на електрическата енергия, цените на газа, на горивата. Тогава към този момент сигурно можем да чакаме и нещо по-различно. “

Влизаме с ясната настройка, че
ще бъдем градивна съпротива,
сподели някогашният министър председател от ПП Кирил Петков на влизане в Народното събрание. Ще следим безусловно деликатно за всеки лев на данъкоплатеца, сподели той.

Вярвам в разсъдъка на всички народни представители и имам вяра, че ще имаме определен нов ръководител на Народно събрание. Може би след по-продължителни полемики в сравнение с се случва в предходни откриващи съвещания, само че ще има определен ръководител. Това каза Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “ в Народното събрание, който е и претендент за председателския пост, съобщи БГНЕС.

Гласуването тук няма да предопредели по никакъв метод неучастието ни в диалозите, инициирани от ГЕРБ-СДС, безапелационен е Минчев.

Надявам се популизмът към този момент да е излязъл

от всички политически партии, да виждаме проблемите, че са доста близо пред нас. Това съобщи на влизане в парламента Георги Свиленски от Българска социалистическа партия, съобщи БГНЕС.

Нямаме време за разпъване на празни приказки. Нека да пристигна третият мандат, ще видите – по този начин Свиленски разяснява въпрос по какъв начин ще действат от левицата, в случай че им бъде връчен на тях трети мандат за сформиране на държавно управление.
Ако мислим за България, би трябвало да има държавно управление.
Това съобщи депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той съобщи, че главната задача на новоизбраното 48 Народно заседание е да направи по този начин, че хората да живеят по-добре. „ Моята обосновка е да работя за моите гласоподаватели, които са ми дали своят вот доверие “, добави той.

Бог да благослови мозъците и сърцата ни за положителни каузи за хората, а не за партийните си ползи и за нелепости. Това съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи нахлуване в Народното събрание.

„ Правото е на най-голямата група да има ръководител. Това е нарушавано единствено два пъти до момента в цялата 30 и няколко годишна история на прехода. Не сме взели решение. Сега сутринта ще вземем, само че по принцип по този начин е редно “, сподели още Цонев.
Демократична България ще поддържа Никола Минчев
за ръководител на Народното събрание поради персоналните му качества. Това каза Йордан Иванов от партията преди първото съвещание на Народното събрание. Ние като мощ на разсъдъка няма да издигаме собствен претендент за поста. Партиите влязоха в предизборна реторика, по тази причина има толкоз кандидатури за председателския пост, безапелационен е Иванов.
„ На първото гласоподаване ще гласуваме „ въздържали се.
Разчитаме на съвещания на второто гласоподаване да подкрепим този претендент, който ще съставлява болшинство, което е в положение да сформира държавно управление “, съобщи пред Българска национална телевизия преди откриването на първото съвещание на 48-ото Народно заседание Стефан Янев от „ Български напредък “.

Според него смисълът на парламентаризма е в разговора, в който се раждат решенията.

„ Червените линии са ползите на българския народ “, сподели още Стефан Янев.

Той разясни, че „ Български напредък “ има проект и тактика по какъв начин да работи, в случай че получи третия мандат.

„ По принцип съм подготвен да стана министър председател “, сподели още Стефан Янев.

Източник: dariknews.bg
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР