При средна цена на покупка на нов автомобил от около

...
При средна цена на покупка на нов автомобил от около
Коментари Харесай

Кой автомобил да избягвате и кой да купите вместо него. От различни класове. Според Consumer Reports

При междинна цена на покупка на нов автомобил от към 48 000 $ (в САЩ) изборът на автомобил за покупка е финансово решение с огромен залог.Това е и прочувствено решение. Купувачите би трябвало да преценяват какъв брой автомобил получават за тези пари и до каква степен им работят фактори като товарното пространство, както и по-субективни съображения като външния тип на автомобила, имиджа, който основава, и репутацията на марката. Моделите, които разрешават на купувачите да отбележат тези основни критерии, ги притеглят на тълпи.

„ Потребителите ни споделят, че когато купуват автомобил, дават преимущество на фактори като надеждност и сигурност, само че когато пристигна време за покупка, доста постоянно стилът на автомобила или неговият имидж вземат решение въпроса “, споделя Джейк Фишър, старши шеф на отдела за тестване на коли в Consumer Reports.

Ето за какво е значимо да подхождате към всяко извършване на покупки на нов автомобил с отворено схващане и да употребявате рейтингите на CR, с цел да намерите най-добре представящите се коли в класа и ценовия диапазон, който обмисляте. Нашите проби демонстрират, че някои нови коли превъзхождат други, които виждате на пътя на всички места, където отидете.

Най-добре продаваният SUV Ford Explorer е съвършен образец за това. Оригиналният Explorer от 1991 година оказа помощ за основаването на пионер в цялостен един род и дефинира междинните SUV коли за десетилетия. Но представянето на най-новата версия не може да се съпостави с това на Kia Telluride, CR Top Pick към момента в първото си потомство, който се продава в доста по-малък размер.

На хартия тези два модела наподобяват сходни. Дори малко тестово шофиране може да не разкрие огромна разлика. Но когато измерихме представянето на нашата писта и прегледахме подробни данни за надеждността от хиляди притежатели, разликите сред двата SUV-а бяха обилни – както можете да видите, отразени в техните оценки.

В CR оценяваме и класираме колите въз основа на проби и на това, което нашите членове ни споделят в анкети. Автомобилите, които се отличават във всички области, които изследваме, получават най-висока обща оценка. 

За да ви помогнем да извършите по-добър избор, сме подбрали някои от най-продаваните модели (въз основа на данни за продажби и регистрации) в девет основни категории и предлагаме безапелационни други възможности, които имат по-висока Обща оценка.

Популярен средноголям SUV, който да избягвате: Ford Explorer 2023

Explorer може да е постоянно срещана панорама в махалата (в САЩ), само че това не значи, че е най-хубавият избор. Всъщност, въпреки че този несъвършен SUV се подрежда покрай дъното в категорията на колите с три реда седалки, той превъзхожда отличния Kia Telluride с повече от 2 към 1. Той се ръководи относително пъргаво, само че прекомерно твърдото возене, грубите предавки и шумният мотор утежняват оценката на Explorer при пътните проби. Освен това надеждността е много под междинната.

По-добър избор: Kia Telluride 2023

Telluride задава пример за междинните SUV с три реда, откогато беше показан за моделната 2020 година, и четири следващи години печели оценката Top Pick на CR. Тайната му е, че прави всичко добре. Мощност, возене, комфорт, управление… сещате се. Но не вярвайте единствено на думите ни. Нашите членове също го обичат, което се вижда от високата му оценка за задоволеност на притежателите.

Популярен дребен автомобил, който да избягвате: Hyundai Elantra

С грациозен жанр, впечатляваща информационно-развлекателна система, необятен интериор и добра спестовност на гориво е елементарно да се разбере за какво Elantra е известен автомобил. Тя даже има добра оценка от пътните проби. Ахилесовата пета за елементарната Elantra е надеждността: несполучливите резултати би трябвало да накарат купувачите да се замислят. Хибридната Elantra е малко по-добра, със междинна надеждност. Но има и интелигентни други възможности, които се отличават със същите качества.

По-добър избор: Toyota Corolla Hybrid 

Обновена за 2023 година, Toyota Corolla Hybrid си завоюва място измежду нашите най-хубави избори тази година. Звездната надеждност, общоприетите усъвършенствани функционалности за сигурност и изключителната спестовност на гориво са измежду нейните мощни страни. При нашите проби елементарната Corolla реализира междинен разход 6,5 л/100 км. Срещу малко повече пари хибридът обезпечава 4,9 л/100 км, което го прави нашия избор от гамата на Corolla.

Популярен “малък ” SUV (за САЩ), който да избягвате: Toyota RAV4 

RAV4 е един от най-популярните модели на пазара. В горещия сегмент на дребните SUV той притегля купувачите с това, че е благонадежден и пестелив. Но неотдавнашното прекосяване към по-нисък и по-широк външен тип е довело до компрометиране на вътрешното пространство. Освен това безвкусното купе, шумът от мотора и комфортът на возене, който изостава от този на конкуренцията, биха ни предиздвикали да пазарим другаде. Хибридната версия е по-тиха и по-ефективна.

По-добър избор: Subaru Forester 

Subaru е заковала идеалната настройка на дребен SUV с компактни външни размери, висок покрив и изненадващо необятен интериор. Като прибавим икономичния четирицилиндров мотор, главните функционалности за сигурност и общоприетата система за задвижване на всички колела, която превъзхожда противниците, Forester е същинско украшение. Subaru е усъвършенствала този пакет в продължение на години. Това е модел, който е елементарно да бъде предложен.

Популярен ван, който да избягвате: Chrysler Pacifica

Chrysler разпространява минивана през 80-те години на предишния век. Днес линията Pacifica предлага доста комфортни за фамилията нововъведения като сгъваеми централни седалки, развлекателни екрани на втория ред, задвижване на всички колела и даже plug-in хибридна версия. Това може да наподобява като положителни неща, само че на Pacifica липсва изтънчеността, която се среща в конкурентните коли, и което е по-важно, тя има дълъг опит с надеждност под междинната.

По-добър избор: Kia Carnival 

Carnival е необятен, комфортен и изтънчен.През втората си моделна година той се усеща доста по-съвременен от Pacifica, който дебютира през 2017 година V6 обезпечава задоволително мощ, подкрепена от гладко превключваща трансмисия. Возията е добре следена, ръководството е несъмнено, а привлекателният салон е стъпка нагоре по отношение на конкуренцията.Черешката на тортата? Високи оценки от изследванията на нашите членове за надеждност и задоволеност.

Популярен междинен пикап, който да избягвате: Toyota Tacoma 

Tacoma наподобява е на всички места, с помощта на мощните продажби и лимитираните промени в дизайна от 2005 година насам. Не е изненадващо, че Tacoma наподобява като че ли е родена в друга ера. Предизвикателният достъп и странната позиция на седене, шумният мотор, твърдата возия и тромавото ръководство могат да провокират носталгия, само че не в положителния смисъл. Здравата Tacoma има правилни почитатели, само че не е най-лесният камион за живеене.

По-добър избор: Honda Ridgeline 

Tacoma превъзхожда Ridgeline с към 6 към 1 като продажби, само че не би трябвало. Усещането от Ridgeline е, че шофирате добре поддържан SUV с пречистен мотор, гладко возене и обичайно ръководство. Тихият салон е прелестно приключен и комфортен, както начело, по този начин и откъм гърба.

Иновативното легло на пикапа има място за предпазване под пода и задна врата, която се сгъва или отваря. Това е целият камион, от който се нуждаят доста войни за уикенда.

Популярно електрическо транспортно средство, което да избягвате: Volkswagen ID4 

ID.4 сложи началото на вълна от електрически коли на Volkswagen, предопределени да споделят обща платформа и съществени съставни елементи.Той е бърз, спокоен и необятен. Но неговата информационно-развлекателна система със сензорен екран реагира постепенно и доста нормални задания изискват няколко стъпки.

Освен това пробегът е скромните 336 км за базовата версия със задно задвижване и 410 км за версията със задвижване на всички колела. Най-голямото терзание обаче е, че надеждността е под междинната.

По-добър избор: Kia EV6 

EV6 е един от най-хубавите електрически коли, които сме тествали. Той превъзхожда ID.4 в съвсем всяко отношение, в това число ускоряване, прекъсване, ръководство, пробег и успеваемост. Елегантният външен тип на EV6 е наслаждение за шофиране. Салонът му е необятен и не е натоварен. Електрическият му хардуер разрешава бързо зареждане вкъщи и по време на път. Стандартният пробег е 373 км, а при версията с дълъг пробег доближава 498 км.

Популярен първокласен седан, който да избягвате: Mercedes-Benz C-класа 

Марката Mercedes-Benz може и да има авторитет, само че този известен седан се подрежда съвсем на последно място измежду първокласните компактни коли. Разбира се, той има хубав салон, деятелен задвижващ елемент, тънко настроено ръководство и порядъчен разход на гориво – приблизително 8,1 л/100км. Но твърдата возия, дългият спирачен път и прекомерно комплицираното ръководство утежняват резултатите от пътните проби. А плануваната надеждност е под междинното равнище, което утежнява общата оценка.

По-добър избор: Lexus ES Hybrid 

С първокачествен салон, поглъщащо шофиране и богато общоприетоо съоръжение, този луксозен седан има доста по-висока обща оценка от C-класата, което се дължи на звездния резултат от 91 точки от пътния тест и високите оценки в нашите изследвания измежду членовете. Не е мистерия за какво: Това е страховит автомобил, който се оправя с всички условия. Освен това хибридният мотор предлага извънреден междинен разход от 5,6 л/100 км.

Популярен двуредов SUV, който да избягвате: Volvo XC60 

XC60 има грациозен, първокачествен интериор с превъзходни седалки.Но не се отличава с нищо друго, като се подрежда измежду SUV-овете с ниски оценки в категорията. Проблемите включват неприятно звучащ мотор, прекомерно твърдо возило, разсейващи контролни уреди и посредствена спестовност на гориво. Безопасността от дълго време е признак на марката. XC60 разполага с всички най-нови функционалности, само че това важи и за главните му противници.

По-добър извбор: Lexus NX Hybrid 

NX се предлага в няколко конфигурации, само че най-ярко свети хибридната версия. Той е с към половин секунда по-бърз от 0 до 96 км/ч от XC60 и реализира междинен разход от 6,5 л/100 км спрямо 10 л/100 км. Отзивчивото кормилно ръководство, нетърпеливата управляемост и добре приключеният салон са измежду другите му мощни страни. Членовете на CR му дават най-високи оценки за надеждност и задоволство. Това в действителност е един от най-лесните за препоръчване модели в нашата ранглиста.

Популярен пълноразмерен пикап, който да избягвате: Ford F-150 

Ford гордо се гордее, че F-серията е най-продаваната линия камиони в Америка в продължение на 46 поредни години. Този огромен размер – и последващата облага – подхранва непрекъснатите нововъведения, които се следят в F-150, като високотехнологични принадлежности за по-лесно и по-безопасно изтегляне. Но цялата тази шумна реклама не прави F-150 най-хубавият камион. Возията, ръководството и надеждността му са незадоволителни.

По-добър избор: Ram 1500 

Маркетингът на пълноразмерни камиони нормално се отличава с огромни стойности на потребния товар и тегленето. Но за множеството водачи е значимо да балансират сред опциите и удобството за живеене. Това е нещо, с което Ram 1500 се оправя сносно с прелестно спретната си кабина, лесното ръководство и невероятната возия, с помощта на сходното на SUV задно окачване с винтови пружини. Ram може да задоволи даже по-разглезените консуматори със своя комфорт и мощност.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР