При споменаването на „малко жилище” първата асоциация е, че става

...
При споменаването на „малко жилище” първата асоциация е, че става
Коментари Харесай

Дворец на 18 кв.м.

При споменаването на „ малко жилище” първата асоциация е, че става дума за стеснен, мрачен, неуместен и с неатрактивен интериор парцел. Това, обаче, което са създали интериорните дизайнери с жилище от 18 кв.м. оборва всички негативи, които този вид недвижимости носят със себе си.

Някои хора не могат да понасят белия цвят, въпреки в някои случаи, той да е единственото избавление. Ако въпреки всичко този цвят подухва мемоари за болничната атмосфера, то тогава притежателят на парцела може да се насочи към неговите нюанси. Пример за това може да е слоновата кост.

Тази шведска квартира е с разгъната застроена повърхност от 18 кв.м. и интериорът й е завършен в светлата ценова гама. Хармонията и салдото са достигнати с помощта на потреблението на топлите вариации, както и на спомагателни декоративни детайли. Пастелните нюанси на белия цвят и бархетните възглавници чудесно се вписват в бежовите оттенъци на интериора.



Не по-маловажна роля играе и разположението на пространствата. В обсъждания случая тя е неправилна, само че това е в плюс. Сградата, в която е издигнато въпросното жилище е издигната през 1911 година Тогава акцентът е бил върху вътрешното систематизиране, а външната хубост и архитектурата на фасадата на постройката. Така се е получило, че главният минус на жилището е била неговата дребна повърхност, а преимуществото прозорците под формата на арка. Благодарение на това пространствата са изпълнени с естествена светлина. Това оказва помощ образно стаите да наподобяват по-големи. Вечерно време се употребяват няколко разновидността на осветяване.

При дребните жилища един от главните проблеми е къде да се съхраняват движимостите. За общоприет долап явно мъчно ще се откри място в жилище с повърхност от 18 кв.м. В случая дизайнерите са решили казуса като са употребявали подпокривното пространство, където са проведени ниши за предпазване на движимости.



Малката кухня не значи безусловно неуместна. В това шведско жилище е показан грациозен мини вид на кухня. Използван е неестествен мрамор, както и компактна техника. Всички предмети са „ скрити” в елегантни мини шкафове. Трапезарията заема малко пространство.

Жилището не наподобява тясно или малко. Всичко е измислено до последния подробност – цвят, разположение на мебелите, комфортна система за предпазване на движимостите, както и други компактни решения.



















Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР