При споменаването на думата криптовалута първата асоциация е главоломното поскъпване

...
При споменаването на думата криптовалута първата асоциация е главоломното поскъпване
Коментари Харесай

Никой не плаща данъци от биткойн

При споменаването на думата криптовалута първата асоциация е стремглавото повишаване на биткойн през 2017 година Началото на всяка последваща година е времето за подаване на данъчни заявления. От близо подадени 250 000 такива досега в Съединени американски щати, под 100 са попълнили специфичния формуляр за облага или загуба от криптовалута. Практиката е посочила, че американците с „ по-сложни” данъчни заявления ги подават по-късно, изключително в случаите, в които дължат пари. „ Въпреки това чакаме растеж на лицата, които ще заявяват притежаването на биткойн”, разяснява Джaгджийт Чayлa, общоприет шеф на Сrеdіt Каrmа Тах.

Особеността при американското данъчно законодателство е, че то преглежда криптовалутите като благосъстоятелност, а не като валута. Т.нар. „ копаене” също предстои на данъчно облагане. Според експерти, по-лесно ще е в случай че криптовалутата се третира като валута, а не като тип благосъстоятелност.

В България притежателите на виртуална валута би трябвало да ги заявяват в годишната данъчна декларация. Плаща се плосък налог в размер на 10%, защото приходите от търговия с биткойн се класифицират като финансов актив.

Срокът за подаване на декларацията е 30 април, като това е и срокът за възнаграждение на дължимото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР