При спецоперация на полицията и прокуратурата са задържани 9 души

...
При спецоперация на полицията и прокуратурата са задържани 9 души
Коментари Харесай

Задържаха 9 души за трафик на хора за сексуална експлоатация


При спецоперация на полицията и прокуратурата са арестувани 9 души за присъединяване в незаконна група, обвързвана с трафик на хора за полова употреба, работила в София.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи

Сред арестуваните е и ръководителят на групата. На всички са наложени ограничения за задържане до 72 часа, всички са привлечени са към наказателна отговорност.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи

При осъществените претърсвания от адреси и коли са конфискувани към 100 000 лв., мобилни телефони и СИМ карти, флаш памети, компютърни конфигурации, бележки и бележници със мемоари, талони и ключове на коли, наркотични субстанции, оповестиха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи





Групата е работила от март 2018 година Освен ръководителя, значима роля в незаконната конструкция имали двама от упрекнатите.

Те организирали цялата активност по предложение и даване на полови услуги – приемали поръчки, изпращали дами на адреси, организирали и превозването им.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи

Определени участници набирали дами или ги склонявали към проституция, двама били ангажирани с доставянето на проституиращите на адреси, като били и защита.

На четирима от групата са повдигнати обвинявания и за държане на опиати, проверява се на кого и с каква цел са предлагани.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи

На 20 април 2019 година Специализираната прокуратура изиска съдът да задържи под стража участниците в групата. Специализираният углавен съд одобри, че е допустимо те да са направили закононарушенията, за които са упрекнати, само че не видя заплаха да се укрият или да извършат ново закононарушение.

На осем от тях дефинира парични гаранции в размер от 5 000 до 15 000 лв., а на един - подписка.

Специализираната прокуратура стачкува ограниченията за неотклонение на ръководителя на групата (гаранция в пари от 15 000 лева.) и двамата съществени уредници на активността ѝ (парични гаранции от по 10 000 лева.). Обвинението желае тримата да бъдат арестувани под стража.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР