При спецоперация е задържана група наркопласьори в Сфоия и Перник.

...
При спецоперация е задържана група наркопласьори в Сфоия и Перник.
Коментари Харесай

Задържаха наркопласьори ветерани в столицата и Перник

При спецоперация е арестувана група наркопласьори в Сфоия и Перник. Намерени и конфискувани са 1380 пакетчета марихуана, 90 пакетчета с бяло прахообразно вещество (според полевия тест кокаин и амфетамини), 54 200 лв. , част от които в евро и щатски долари, 80 патрона с диаметър 7,62 мм за автомат " Калашников " , преносими компютри, мобилни телефони, флашпамети, симкарти.

Иззети са и няколко автомобила, които участниците в групата са употребявали за незаконната си активност. Участниците са арестувани на 26 януари 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Специализираната прокуратура е повдигнала обвинявания на седем лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати на територията на София.

Събраните доказателства сочат, че групата е разпространявала опиати най-малко от март 2017 година при оптималната нелегалност. Контактите с клиенти се реализирани само посредством SMS-и. Всеки от участниците разполагал с по няколко телефона. На един дошли поръчките, от различен бил осведомен за това дилърът, който е " на промяна ", той от своя страна от друг телефон уговарял доставката.

Наркотиците са обезпечавани на едро от ръководителя на групата, държани са в нает гараж, където ги разфасоват и на дози. Групата работела най-вече с непрекъснати клиенти. Част от участниците са " ветерани " в бизнеса - занимавали се с наркоразпространение години наред.

С прокурорски постановления на седмината упрекнати е наложено задържане до 72 часа. На 28 януари 2018 година, по искане на СП, Специализираният углавен съд постанова мярка за неотклонение " Задържане под стража " на петима от участниците в групата. На двама прокуратурата постанова " Парична гаранция " от по 2000 лв. поради оказано подпомагане на следствието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР