При специализирана акция на полицията в София е разбита група,

...
При специализирана акция на полицията в София е разбита група,
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за блудство с непълнолетни в София , 21 са задържани

При профилирана акция на полицията в София е разрушена група, правила блудствени дейности по отношение на малолетни. В ранните часове на 14 март са арестувани по случая 21 души, като 16 души са задържани в София, а още петима в няколко огромни града. Издирват се още четирима, за един от които има данни, че e напуснал рамките на страната.

Извършени са 30 претърсвания на жилища и моторни транспортни средства. Има и 12 обиска на лица. На един от адресите са открити и наркотични субстанции. Иззети са телефони, компютри, бележници със мемоари и камери.

Група,която се показва като „ Ловци на педофили " помогнали на полицията.

" В средата не септември предходната година Столична дирекция на вътрешните работи видя информация в няколко уеб страницата за мъже, които се представяли за " ловци на педофили ". Те разгласили разгласи в уеб сайтове за запознанства. Описвали се като малолетни и отговаряли на мъже, които се интересували от тях. Развивали са активността си от 2020 г.”, уточни административният началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова на брифинг във вторник.

По думите й, след сбъднат контакт на място, се появявали „ ловците”, които правели записи на въпросните срещи. „ Благодарение на тях, установихме и огромна част от извършителите”, добави тя.

Най-възрастният измежду арестуваните е на 76 години, а най-младият - на 22. Петима от задържаните са осъждани, показват още от държавното обвиняване. Те са арестувани за 72 часа, като следва в четвъртък да бъде прегледано настояването на Районна прокуратура София взимане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР