При спецакцията в Горна Оряховица е разбита група за ало

...
При спецакцията в Горна Оряховица е разбита група за ало
Коментари Харесай

Иван Гешев: При спецакцията в Горна Оряховица е разбита група за „ало“ измами

При спецакцията в Горна Оряховица е разрушена група за " ало " измами, разгласи заместник-главният прокурор Иван Гешев след провеждането на акцията в два квартала в града - " Гарата " и " Калтинец ", в София и в Румъния. " Това е една от най-големите групи ", сподели той.

Задържани са петима души в България и 28 - в Румъния. Сред задържаните в северната ни съседка е и ръководителят на групата. Той е български жител. Други четирима от арестуваните там също са били високо в йерархията на проведената незаконна група. Останалите 23-ма са така наречен " въртачи " - хората, които се обаждали по телефона на жертвите. " Тези лица са от много ниските равнища на групата и за тях ще би трябвало много време, с цел да съберем доказателства измежду приемане на съответните материални доказателства, конфискувани от румънските ни сътрудници ", разясни Гешев.

При акцията са конфискувани шест първокласни автомобила. До момента има доказателства за нанесени вреди от " ало " измамите в размер на 2 млн. лева. 

" Това е занаят за част от българското население от ромски генезис. Има доказателства за 2 млн. лева Имаме към шест вторични случая. В Румъния са конфискувани стотици карти и румънски ваучери. Задържани са единствено български жители, главно с ромски генезис. Не всички са от Горна Оряховица. Ръководното равнище е от региона на Горна Оряховица ", сподели още Гешев, представен от NOVA.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов изясни, че в акцията са взели участие 150 чиновници на реда. " Има доста лица, арестувани в София. Това е доста дълго следствие. То стартира още през 2017 година Изпитваме огромни трудности при документирането на закононарушенията, защото са събрани доста докателства ", добави той.

Специализираната интервенция се е провеждала паралелно с акция в Румъния.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР