При спецакцията са претърсени няколко къщи и са иззети веществени

...
При спецакцията са претърсени няколко къщи и са иззети веществени
Коментари Харесай

Лихварите от Берковица живеели в невиждан лукс, цакали хората с дневна лихва

 При спецакцията са претърсени няколко къщи и са конфискувани материални доказателства, измежду които и 2 кг злато. Арестувани са петима души. Те са членове на локалния клан " Дренчовците ", съобщи Българска национална телевизия.

Иззети са и първокласни коли, за които ще се ревизира с какви средства са купени. Проверка ще има и за законността на къщите, благосъстоятелност на клана. Задържаните имат и дълги престъпни досиета.

" Демонстрират висок стандарт, живеят по метод, по който доста хора могат да им завидят. Луксозни коли, първокласни къщи, които най-вероятно ще се окажат нелегално издигнати. Давали са пари под рента главно.

Съответно схемата е следната: даваш един лев през днешния ден, до края на месеца дължиш няколко хиляди. До края на годината стават десетки или стотици хиляди. Защото % на лихвата е дневен, не месечен, и е голям. В резултат на това се оказва, че ти в края на месеца дължиш една сума, която не можеш да платиш и се прави всичко допустимо да ти се вземе всичко, с което разполагаш ", съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР