При спазване на всички противоепидемиологични мерки и най-вече спазването на

...
При спазване на всички противоепидемиологични мерки и най-вече спазването на
Коментари Харесай

Лятната културна програма в София: Сцени на открито в парковете и прожекции под звездите

При съблюдаване на всички противоепидемиологични ограничения и най-много спазването на отдалеченост със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова на 14 май отварят порти за гости на Зоологическата градина и Столичната градска библиотека. Читателите ще имат опция да посетят заемните, само че няма да употребяват читалните на библиотеката, оповестиха от Столична община.

На 18 май отваря порти Музеят за история на София, а на 19-и Столичната градска художествена изложба.

На артистите ще бъдат предоставени 20 подиуми навън за представления и концерти . На тях ще се позволява провеждането на събития с позволена претовареност на местата до 30% от оптималния нормален потенциал.
Отварят музеите, галериите и библиотеките Разрешават се визити на кина и концерти, само че със претовареност до 30% от потенциала
На 14 май от 20:30 ч. спектакъл „ София” ще открие сезона на външната си сцена „ Арена” със спектакъла „ Апетит за череши”.

Събитията от лятната културна стратегия тази година ще се организират на сцените в Борисовата градина, в парка на Военната академия „ Г.С.Раковски”, на Женския пазар, както и в парка на НДК и други

18 непрекъснати или мобилни подиуми навън има и в другите региони на София, а голям брой културни събития ще се провеждат и край общинските културни институти, адаптирайки парковата среда.

През двата месеца на изключително състояние са постъпили 17 оферти, включващи културни формати навън – поредици от концерти, кинопрожекции под звездите, стратегии за деца – просветителни начинания, мюзикъл и куклени представления.
Рестартът на културата: Кината няма да отварят, театрите се готвят за постановки навън В киносалоните липсва личен състав, както и нови филми
Любим на столичани формат за изява на просвета в градска среда са изложбите в общинските Галерии навън – на Моста на влюбените, в Градската градина, в парка на НДК и в Градина „ Кристал”. В двуседмични интервали те показват десетки фотографски изложения годишно с разнообразна и любопитна тема.

Следващата галерия ще бъде навън от 18 май на Моста на влюбените и ще покаже пролетни етюди от столицата. Предстои разполагането на още две Галерии навън в разнообразни елементи на Южния парк. Към изложбените пространства ще бъдат добавени и оградите на столични учебни заведения.

Обсъждат се и опциите за осъществяване на нови формати, а точно - автокина на открити местоположения в София.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР