При спазване на всички противоепидемиологични мерки и най-вече спазването на

...
При спазване на всички противоепидемиологични мерки и най-вече спазването на
Коментари Харесай

Столичната община отваря за Зоопарка, Столичната библиотека, СГХГ и музей „София“

При съблюдаване на всички противоепидемиологични ограничения и най-много спазването на отдалеченост със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска отварят порти за гости на 14 май Зоологическата градина и Столичната градска библиотека на София дружно с филиалите и в регионите Сердика, Люлин и Студентски. Читателите ще имат опция да посетят заемните, само че няма да употребяват читалните на библиотеката.

На 18 май отваря порти Музея за история на София, а Столичната градска художествена изложба на 19 май.

Столичната община дружно със свои сътрудници ще даде на софийските актьори 20 подиуми навън за представления и концерти. На тях ще се позволява провеждането на събития с позволена претовареност на местата до 30 % от оптималния нормален потенциал за гарантиране на физическа отдалеченост. На 14 май от 20.30 ч. спектакъл „ София” ще открие сезона на външната си сцена „ Арена” със спектакъла „ Апетит за череши”.

Събитията от лятната културна стратегия тази година ще се организират на сцените в Борисовата градина, паркът на Военната академия „ Г.С.Раковски”, Женският пазар, пространството край Западната врата, паркът на Националния замък на културата и други. Всяка година се организират голям брой детски събития и музикални стратегии на открити местоположения - на Лятната сцена в Борисовата градина, в Южния парк, в парк „ Заимов”, в Кино „ Кабана” – лятна сцена в парка пред НДК до бул. „ Фритьоф Нансен”, на площад „ Бански”, под купола на Ларгото, пред Народния спектакъл „ Иван Вазов”, в градината на храм „ Свети Седмочисленици”, а от предишното лято и на реновирания площад „ Славейков”.

Осемнайсет непрекъснати или мобилни подиуми навън има и в другите региони на София, а голям брой културни събития ще се провеждат и край общинските културни институти, адаптирайки парковата среда. На територията на Софийския зоопарк също има непрекъсната сцена за културни прояви, а навън в Парк „ Врана” от години се организират впечатляващи музикални събития.

През двата месеца на изключително състояние течеше процедура по банкет на планове за тази стратегия, като в дирекция „ Култура” постъпиха 17 оферти, включващи културни формати навън – поредици от концерти, кинопрожекции под звездите, стратегии за деца – просветителни начинания, мюзикъл и куклени представления. По традиция - ще има и концерти на общински музикални обединения.

Доказан и обичан на публиката формат за изява на просвета в градска среда са изложбите в общинските Галерии навън – на Моста на влюбените, в Градската градина, в парка на НДК и в Градина „ Кристал”. В двуседмични интервали те показват десетки фотографски изложения годишно с разнообразна и любопитна тема. От през днешния ден към този момент е показана първата за сезона галерия навън, като красиви снимки от Италия могат да бъдат прегледани на постаментите в градина „ Кристал”, като от Столична община молим да се съблюдават ограниченията за сигурност и обществена отдалеченост.

Следващата впечатляваща галерия ще бъде навън от 18 май на Моста на влюбените и ще ни покаже пролетни етюди от столицата. Столична община продължава да уголемява териториалния обсег на Галериите навън и скоро следва разполагането на още две в разнообразни елементи на Южния парк. Към изложбените пространства ще бъдат добавени и оградите на столични учебни заведения.

Освен обичайните прояви навън на Столична община, в изискванията на специфични ограничения за неразпространението на COVID-19 и настоящите нормативни разпоредби на способените институции, Столична община ще се включи в допълнение и в реализацията на голям брой партньорски събития. Общинските съветници и общинската администрация към този момент работят по основаването на облекчени условия за осъществяване и основаване на форми на подкрепяне на креативен изяви навън на самостоятелни създатели и екипи. Обсъждат се опциите за осъществяване на нови формати, обусловени от специфичната обстановка, а точно - реализирането на автокина на открити местоположения в столицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР