При спазване на всички противоепидемични мерки, на 6 януари, Богоявление,

...
При спазване на всички противоепидемични мерки, на 6 януари, Богоявление,
Коментари Харесай

Освещават бойните знамена в Пловдив на Богоявление

При съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, на 6 януари, Богоявление, в Пловдив ще се извърши обичайния обред по освещаването на бойните флагове на поделенията от Пловдивския гарнизон. Това сподели за Българска телеграфна агенция началникът на гарнизона и пълководец на Силите за специфични интервенции генерал-майор Явор Матеев, представен от Novini.bg.

По думите му военнослужещи от военните формирования ще вземат участие в литийното шествие и църковния обред за мятане на кръста в река Марица.

Почетен взвод ще има и пред бюст-паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина за честването 173 години от рождението на поета-революционер.

С доста малко хора ще се извърши богоявленската традиция в Калофер. Заради пандемията отпада мъжкото хоро, с което се вади кръста от река Тунджа, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на града Румен Стоянов. Остава честването във връзка рождението на Христо Ботев, което включва боен обред и полагане Гирлянд на славата пред паметника му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР