При спазване на строги мерки за сигурност Курортен комплекс Албена

...
При спазване на строги мерки за сигурност Курортен комплекс Албена
Коментари Харесай

КК Албена отваря, вижте какви жестоки мерки ще има

При съблюдаване на строги ограничения за сигурност Курортен комплекс Албена отваря порти за туристи в края на месец май.

На входа на всеки хотел гостите ще минават медицински обзор, като ще им се мери температурата. Всички чиновници на ваканционното населено място ще работят с защитни средства.

Новият туристически сезон в курорта Албена стартира от 29-ти май.

Мерките за сигурност стартират още от бариерата на вилното населено място, с стерилизация на всеки автомобил.

Това лято хотелската база тук ще бъде заета до към 70 %.

"Това дава опция на гостите за по-голямо пространство в хотелския комплекс и на самата територия на хотелските комплекси. Хотелските стаи, като се изключи че ще бъдат дезинфекцирани от нашите чиновници и камериерките, които ще работят с дезинфектанти подробно ще бъдат дезинфекцирани с машини, които са на правилото на студения аерозол, преди настаняване на гостите, което дава спомагателна двойна стерилизация на цялата хотелска стая ", съобщи пред Българска национална телевизия Христо Пенев.

На двойна стерилизация ще подлежат хотелските заведения за хранене, коридори и лобита. Заради ограничения за сигурност са готови специфични карантинни стаи.

"Предвидили сме в хотелските комплекси и в курорта, ако се открие болен, за място където да бъде изолиран до момента в който дойде спешна помощ и индивидът да бъде отведен от хотелския комплекс ", сподели Пенев.

В подготвеност за работа са и всички заведения за хранене навън в комплекса. Всяка маса е на разстояние най-малко метър и петдесет. Пред всяко заведение е подложен дезинфектант и осведомителна табела с написани противоепидемични ограничения. Масите се дезинфекцират след всеки посетител.

"Приборите са опаковани в хартиени пликове. По този метод се понижава до момента на прибора от личния състав, тъй като избран сервитьор ги слага в хартиените пликове. На всеки един чиновник се мери температурата. По този метод е спомагателна убеденост за сигурност. В кухните и в сервиза личния състав работи с маски, с защитни шлемове и с ръкавици ", сподели той.

С обособени обособен вход и излаз са всички спортни бази в курорта. Това се прави за да не се позволява разбъркване на потоците от влизащи и излизащи от игрищата.

"Ако на корта дойдат двама фенове, двама искащи да играят, ние предоставяме ние предоставяме топки, които са с друга маркировка, друга цифра имат. Така всеки играещ пипа или взима топките, с които единствено той играе. След привършване на играта, тези топки се дезинфекцират и се приготвят за идната игра. Състезателят не пипа, а треньорът събира топките тъй че да нямат контакт сред двамата играчи ", съобщи от своя страна Илия Атанасов - основен треньор по тенис.

Всички нужни ограничения за сигурност са подхванати и за плажа в курорта.

"Нашите чадъри на плажната линия ще бъдат ситуирани на седем метра разстояние един от различен. Шезлонгите и чадърите се дезинфекцират по няколко пъти дневно от личния състав, който работи на плажната линия ", изясни Пенев.

На всички подходи към плажните браншове към този момент са сложени специфични диспенсъри за стерилизация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР