При спазване на строги епидемиологични мерки, изпълняващият длъжността областен управител

...
При спазване на строги епидемиологични мерки, изпълняващият длъжността областен управител
Коментари Харесай

Проведоха първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата във Враца

При съблюдаване на строги епидемиологични ограничения, изпълняващият длъжността регионален шеф Мирослав Комитски откри първото за годината съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата.
В съвещанието взеха присъединяване представители на общинските администрации, на териториалните звена на изпълнителната власт и специалистите от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Тошко Бразилов и Росен Рапчев.
На срещата са прегледани тематики, свързани с пътнотранспортната конюнктура в област Враца за първите пет месеца на 2020 година, степен на осъществяване на заложените в Плана за деяние за тази година ограничения по възстановяване на сигурността на придвижването по пътищата, както и обобщаване на самодейностите, с които област Враца ще се включи в отбелязването на Деня на сигурността на придвижването по пътищата в Р България. Приет бе планът за актуализиране на Правилника за работата на комисията.
По данни от бранш „ Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Враца, за петте месеца на 2020 година в региона са регистрирани общо 265 пътнотранспортни катастрофи, от които 211 с материални вреди. 54 са тежките катастрофи, с петима убити и 63 – ма леко и тежко ранени.
Като съществена причина за пораждане на произшествията остава несъобразената с пътните условия скорост, поради която са зародили 86 бр. ПТП. Рисковите изпреварвания, неспазването на пътните знаци и сигнали, неизползването на предпазните колани, каски и защитни устройства в транспортните средства, използването на алкохол, неспазване на разпоредбите за придвижване от страна на пешеходците са другите аргументи за произшествия.
Общините и представителите на териториалните звена на изпълнителната власт рапортуваха за ограниченията, които извършват по отношение на възстановяване сигурността на придвижването по пътищата в област Враца, част от които са периодически инспекции за положението на пътната маркировка и знаци, осъществяване на разнообразни инфраструктурни планове, реализиране на непрекъснат надзор за съблюдаване разпоредбите за придвижване по пътищата.
Област Враца ще се включи в отбелязването на Деня на сигурността на придвижването по пътищата в РБългария – 29 юни посредством осъществяване на редица начинания.
Общините от региона ще се включат интензивно посредством разпространение на тематични визуализационни материали, отдадени на пътната сигурност. Със съдействието на Община Роман, ще се раздават осведомителни брошури, отдадени на тематиката за пътната сигурност, а в ДГ „ Зора “ в града ще се организира сказка и проиграване на пътна обстановка. Общините Бяла Слатина и Хайредин ще се включат с осведомителни акции, а Община Криводол провежда галерия от детски рисунки на тематика „ Пази детето на пътя “. В Община Мизия ще бъде извършена лекция-беседа с възпитаници, обвързвана с разпоредбите за придвижване на пешеходци, велосипедисти и пасажери в моторните транспортни средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР