При смяна на водомера ще трябва да го подменим с

...
При смяна на водомера ще трябва да го подменим с
Коментари Харесай

Зам. - министър Малина Крумова обясни какво цели новата ВиК наредба

При промяна на водомера ще би трябвало да го подменим с подобен с отдалечено отчитане, сподели в утринния блок на Българска национална телевизия заместник-министърът на районното развиване Малина Крумова. Тя добави, че в новата разпоредба за отчитане на водата не е записан краен период за тази замяна. Тя изясни и че в края на годината ще се направи оценка, с цел да се реши къде и с какъв брой може да нарастне водата.

Крумова изясни, че с новата разпоредба се цели да се избегнат спорове сред ВИК сдруженията и клиентите и ще подкрепи добросъвестните консуматори.

Сега с новата разпоредба съзнателният консуматор би трябвало да заплаща, което е използвал. Добросъвестните са тези със свои водомери, които позволяват на 12 месеца да се мерят, сподели заместник-министърът на районното развиване. Общото ползване не трябва да надвишава 10%, то ще бъде разпределяно по равно на всеки апартамент по новата разпоредба.

Ако не се обезпечава достъп и няма водомери или има водомери за промяна, в тези случаи считаме, че тези потребите са недобросъвестни, цялото ползване, което се разграничава от измереното по самостоятелните водомери на правилните консуматори, се разпределя на неточните, добави зам. - министър Крумова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР