При смяна на политическата конюнктура се случват движения на насрещно

...
При смяна на политическата конюнктура се случват движения на насрещно
Коментари Харесай

Татяна Дончева: ДПС са много сръчни играчи, могат да прежалят Гешев без да им мигне окото

При промяна на политическата обстановка се случват придвижвания на насрещно движещи се влакове и има доста искащи да се хвърлят от единия в различен трен, насрещно движещ се. Някои са сръчни и съумяват да го създадат, други просто се пребиват. Някои влаковете ги прегазват. “ Това сподели пред БНР водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева.
Запитана допускала ли е, че ще бъде лишен достъпът до класифицирана информация на Сотир Цацаров, в предаването „ Политически НЕкоретно “ Дончева съобщи:

„ Върти се виенското колело. Всеки, който е бил в политиката дълго време, знае, че това е точно по този начин. „ Все още не знаем за какво е пожелан допускът на Сотир Цацаров. Това, което се оповестява, са недомлъвки “, добави тя.

Според Дончева новото ръководещо болшинство няма прекомерно доста лостове отвън Министерство на вътрешните работи за откриване на злоупотребите на предходните ръководещи.

„ Да не твърдим, че непозволено е лишен допускът - ние не знаем за какво е лишен допускът, а че ръководещите имат някакви проекти преди рухването на Гешев, което не се обрисува да е толкоз идно, те да получат благоприятни условия през други държавни институции да стартират инспекция на ръководещите от ГЕРБ – един по един, за тяхното имуществено положение, за техните приходи, законни, и добито имущество ".
Методиките, по които работи КПКОНПИ, са доста противоречиви и доста настрана от закона, разяснява Татяна Дончева.

„ Но без значение от това, в случай че има нещо да каже Цацаров, дано да го каже ребром. “
Цацаров е задоволително образован да си избере „ дали да продължи да води борба на тоя редут или да остави този редут и да продължи борбата на друго поле “, счита Татяна Дончева. Тя е на мнение, че гласуването на прокурорската гилдия и на основния прокурор Иван Гешев при избора на Галина Захарова за ръководител на Върховен касационен съд демонстрира, че той „ би потърсил други благоприятни условия, с цел да се избавя - някаква колаборация по би му прилягала, в сравнение с безконечна война “.

„ Гешев не може да бъде преглътнат, без значение какъв брой лупинга ще направи. Но това, че той е решил да направи лупинг в интерес на едно положително дело не прави делото неприятно. “
Гешев не може да бъде принуден да подаде оставка с заявления, посочи Дончева.

„ Той би трябвало да бъде заставен да подаде оставка, както и Цацаров е заставен да подаде оставка от инспекцията, която му се прави. Когато си шахматист и може да виждаш 5-6 хода по-напред, ти виждаш, че след няколко хода ти ще бъдеш отхвърлен. Няма смисъл да преживяваш това оскърбление. “

„ Аз считам, че се води една война (тя не е завършила с последните избори) сред ГЕРБ и това, което ГЕРБ са поставили по управляващите, и то във всички управляващи. Това не е еднократен акт – изборите и край. Ще продължава тая борба. Голямата, решаваща борба ще бъде на локалните избори. Когато ГЕРБ пусне властовите позиции по места, ще има доста развръзки на доста други места. Но и за тази борба – за локалните избори, битката за правоохранителните органи може да се окаже решаваща и за локалните избори “, акцентира Татяна Дончева.

Татяна Дончева означи още, че „ Движение за права и свободи са доста сръчни, играчи с основна писмен знак “ и изрази съмнение, че могат да прежалят Гешев „ без да им мигне окото “.

„ То се желае в политиката, в случай че не искаш да те налазят дървеници, първо да знаеш кой кое и да имаш сетива от какво да се пазиш. Политиката е поминък - учи се, работи се, бият те, преживяваш и продължаваш. “

Няма държавно управление непременно, безапелационна е Дончева, която даде своя прочит на новата власт:

„ Образователната система във всички типове неща, за които човек се образова, включва размер знания, които индивидът би трябвало да усвои за единица време. Талантливите ги усвояват по-бързо, имаме хора да вземат две години за дни, може да има някой да взема три години за една (не познавам такъв), само че когато се опре до това да се вземат пет години за една и 10 години за една, нормално това не става по този начин. За какъв брой могат тия хора да вземат материала, не мога да кажа, само че за какво пък да сме черногледи? “

Татяна Дончева подлага на критика Народното събрание и предложи на ръководещите да си приспособяват темпото, разбора и кадровия капацитет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР