При следващата търговска битка на американския президент Доналд Тръмп може

...
При следващата търговска битка на американския президент Доналд Тръмп може
Коментари Харесай

Заплахата на Тръмп срещу европейското автомобилостроене може би е троянски кон

При идната комерсиална борба на американския президент Доналд Тръмп може би Съединени американски щати ще наложат огромни мита върху вноса на коли и автомобилни елементи от Европа. Това обаче в действителност няма да бъде крайната цел на Белия дом, съгласно специалист. Този ход може да се окаже " троянски кон " за по-голяма договорка в селското стопанство, съгласно Дейвид Хаунър, началник на стратегическо поделение за Европа, Близкия изток и Африка в Bank of America Merrill Lynch.

Сега, откакто Тръмп вкара още мита за китайските артикули, всички погледи са ориентирани към вероятно заформящата се комерсиална война сред Съединени американски щати и Европа. Президентът заплаши още предходната година да наложи мита от 25 % върху вноса на коли и автомобилни елементи от Европейския съюз. Засега такива мита не са наложени, само че се чака Тръмп да разгласи решението си по въпроса до 18 май.

Според Хаунър обаче на Белия дом може би следва сложен път.

" Според нас ще има най-малко опит Съединени американски щати да окажат напън за повече отстъпки от Европа. Ще бъде прекомерно мъчно, изключително в случай че Тръмп в действителност стартира полемики за земеделието ", уточни специалистът за предаването на CNBC " Squawk Box ".

" Някои мислят, че автомобилните мита може да са троянски кон, с цел да се стартира полемика за селското стопанство, тъй като това е региона, в която нещата биха били в действителност съществени за Съединени американски щати и Европа. Селското стопанство в Европа е доста, доста сензитивен въпрос от политическа позиция, когато се стигне до разрешаване на американски импорт ", споделя той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР