При слабо присъствие от страна на общинските съветници, но с

...
При слабо присъствие от страна на общинските съветници, но с
Коментари Харесай

Скандал! С обвинения в лъжи и манипулации и при слабо присъствие на общинските съветници бе обсъдена съдбата на тролейбусния транспорт във Враца

При едва наличие от страна на общинските съветници, само че с огромен публичен интерес и разгорещени разногласия мина разискването на тактиката за развиване на градския превоз в община Враца, видя кореспондент на осведомителна организация BulNews.bg. На публичното разискване, траяло повече от три часа, участваха едвам деветима общински съветници. Това не намали интереса на десетките жители и чиновници на „ Тролейбусен превоз “ ЕООД, пристигнали да зададат своите въпроси и да изкажат мнението си по отношение на подновяването на автопарка на общинското сдружение.
Общественото разискване бе намерено от кмета на Враца Калин Каменов, който подчертава върху потребността от възобновяване на транспортната мрежа и пропуснатите от предшествениците му благоприятни условия за кандидатстване по оперативни стратегии, които да обезпечат финансиране на нужните усъвършенствания в тролейбусната система.
Пет разновидността за бъдещето на тролейбусния превоз във Враца бяха показани от Диана Русинова - началник на екипа, изготвил десетгодишната тактика за развиване. Презентираните експертни оферти варираха сред закупуването на нови тролейбуси и електробуси и разширение на контактно-кабелната мрежа за над 10 милиона евро и обезпечаването на дизелови рейсове, които ще костват на врачани над 3 милиона евро, като бяха разяснени преимуществата и минусите на всяка от опциите.
Кметът на община Враца съобщи, че са търсени и разновидности за закупуване на рейсове и тролеи втора ръка, само че неприятното им положение и безпричинно високите цени са наложили избора на нови транспортни средства и увери: „ Опитваме се да цепим стотинката на две “. С изказаното от Калин Каменов мнение, че би трябвало да се одобри стопански най-изгодната оферта съгласно част от присъстващите вниманието бе ориентирано към последното и най-евтино предложение.
Именно това разпали пристрастеностите в конферентната зала на общинския съвет, където някогашният шеф на „ Тролейбусен превоз “ ЕООД и екслидер на Българска социалистическа партия във Враца Димитър Гъндев непосредствено упрекна специалиста Диана Русинова в „ неистини “ и „ операции “, а кмета – че към този момент е избрал вид, който не дава отговор на европейските стандарти. Твърденията за авансово взетото персонално решение бяха отречени от Калин Каменов, а Русинова дефинира изявленията на ексдепутата като „ политически “.
Предстои гласоподаване на общинския съвет, на което съгласно критериите успеваемост, качество и цена ще бъде определен окончателният вид за развиване на тролейбусния превоз в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР