При сключване на задължителната застраховка на автомобилистите ще се прилага

...
При сключване на задължителната застраховка на автомобилистите ще се прилага
Коментари Харесай

Ето Кого Ще Посече Най-Болезнено Шоковото Поскъпване На Гражданска Отговорност!

При подписване на наложителната застраховка на автомобилистите ще се ползва най-високият клас за " бонус-малус “ на всички съсобственици и на моторното транспортно средство.

Системата няма да се ползва само за колите на страната и общините. Облекчения ще има и за МПС-та, благосъстоятелност на юридическо лице, на тях ще се ползва единствено класът за " бонус-малус “ на МПС. Когато разнообразни водачи от една и съща компания карат един автомобил, те би трябвало да са изключително деликатни, тъй като системата ще работи за всички водачи на колата.

С новата система ще би трябвало да внимаваме и какви коли купуваме. Когато автомобилът втора употреба е бил ръководен от лидер с доста прегрешения, това ще се отрази на размера на застраховката. Все отново, в случай че новият притежател кара без санкции и произшествия на пътя кола, купена от водач с доста нарушавания в продължение на една година, цената на “Гражданската отговорност ” ще падне с с 30%.

От КФН успокояват, че купувачите ще могат да вършат информация за автомобила. “Такова изследване ще може да бъде направено през системата на Гаранционния фонд. Ще може да се знае тази кола в какъв клас е. Тази система ще промени пазара на колите ”, разяснява през вчерашния ден зам.-председателят на финансовия регулатор Владимир Савов пред Нова телевизия.

По данни на КФН през 2016 година и 2017 година са регистрирани извънредно висок брой пътнотранспортни катастрофи и пътни нарушавания. За двете години общо убитите на пътя са 717 души, а ранените - 9554-ма. Нарушенията за същия интервал са 634 123, като над 60% от тях са за превишена скорост - нарушаването, което съгласно статистиката на Министерство на вътрешните работи води до най-висока смъртност по пътищата у нас.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР