При сигнал на Българския фармацевтичен съюз за опасно лекарство, което

...
При сигнал на Българския фармацевтичен съюз за опасно лекарство, което
Коментари Харесай

Проф. Асена Сербезова: Прокуратурата отговори на сигнал за опасно лекарство за месец, мен ме обвини за часове

При сигнал на Българския фармацевтичен съюз за рисково лекарство, което се популяризира в интернет, мина цялостен месец, преди с нас да се свърже прокурор. А самосезирането след изявленията, за които бях предпазена от интернационалните и европейски институции, бе за часове, съобщи проф. Асена Сербезова.
Председателят на Българския фармацевтичен съюз (БФС) проф. Асена Сербезова сподели пред bTV, че е допустимо повдигнатото ѝ обвиняване за всяване на паника да е поради отворено писмо, с което се желае институциите да проявят благосклонност и да не пращат по 10 чиновници на инспекции в аптеките в изискванията на здравна рецесия.

Тя беше упрекната през април от прокуратурата след две нейни участия в Българска национална телевизия и БНР, в които разяснява проблемите при снабдяването с медикаменти около COVID-19 и всеобщото презапасяване при започване на пандемията. През юли прокуратурата внесе делото в съда с предложение Сербезова да бъде освободена от наказателна отговорност и да ѝ бъде наложена санкция.

Преди дни съдът установи, че обвиняването е неразбираемо и лимитира правото на отбрана на обвинената. На делото не се появи прокурорът, съставил обвинителния акт.

„ Въпросът е честен. Авторът би трябвало да си отбрани творбата “, разяснява проф. Асена Сербезова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР