При шофиране през нощта дори и за опитните шофьорите е

...
При шофиране през нощта дори и за опитните шофьорите е
Коментари Харесай

3 трика на опитните шофьори за шофиране през нощта

При шофиране през нощта даже и за опитните водачите е по-трудно да оценят обстановката на пътя. Рискът от произшествия се усилва. Последиците от пътните произшествия през тъмната част от денонощието постоянно са по-тежки заради обстоятелството, че водачите не съблюдават ограничаването на скоростта на празните пътища.

Но опитните водачи разчитат на 3 трика за безвредно шофиране в тъмното.
 3 зодии, които НИКОГА не би трябвало да застават зад кормилото 3 зодии, които НИКОГА не би трябвало да застават зад кормилото
Шофирането е едно от най-отговорните неща. Задължително е индивидът, който е зад кормилото, да бъде концентриран и съсредоточен. Ако тези ка...

1. Спазване на отдалеченост

В случай на спешна обстановка през нощта е целесъобразно спирачният път на автомобила да не надвишава правата от пътя, осветена от фарове. Затова опитни водачи поучават освен да се съблюдава нужната отдалеченост, само че и тя да бъде по-голяма от тази денем. По този метод ще си осигурите задоволително място за спешни маневри.

2. Не се поддавайте на сънливостта и умората

Сънливостта и умората забавят скоростта на реакцията. Умореният водач може да заспи зад кормилото единствено за няколко секунди. Но през това време ръководената от него кола ще измине стотици метри.
 Най-ДОБРИТЕ водачи са представители на тези зодии Най-ДОБРИТЕ водачи са представители на тези зодии
Шофирането е нужда и значима част от нашето всекидневие. Да се научиш да шофираш значи да се научиш по какъв начин да оцеляваш и да бъдеш не...

Опитните водачи споделят, че най-хубавият метод да се преборите със сънливостта зад кормилото е да шофирате след пълностоен сън. Кафето или енергийните питиета няма да оказват помощ. Ако ви се спи доста, по-добре е да си намерите място за паркиране и да поспите най-малко половин час.

3. Контролирайте обстановката

Един от най-често срещаните проблеми по време на нощно шофиране е заслепяването от фаровете на идващото транспортно средство. В този случай опитните водачи предлагат да включите предупредителните светлини и да намалите деликатно.

Не променяйте внезапно посоката, пробвайки се сляпо да паркирате в профил на пътя. След няколко секунди зрението ви ще се възобновени и ще е допустимо да продължите пътя си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР