При шипове се прави лапа от два разбити жълтъка и

...
При шипове се прави лапа от два разбити жълтъка и
Коментари Харесай

Умрях от болки в крака с този шип, докато един ден една баба от входа не ми сподели как е излекувала нейния с този компрес

При шипове се прави лапа от два разрушени жълтъка и сол се постанова на болните места. Покрива се с памучен, след това с вълнен и най-после с найлон Лечението се организира всяка вечер до облекчение на болките.

300 г морска сол се вари в 300 г вода.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

В разтвора се топи вълнен плат и с него се трие мястото на шиповете. След пламенно масажиране с мокрото парче плат, Болното място се подсушава със суха забрадка, след което се намазват шиповете със соления разтвор, покриват се със изсъхнал вълнен шал, върху който се поставя хартия и се бинтоват. Преспива се с компреса. Лечението се организира 10 вечери поредно. При остарели шипове през 2 седмици се повтаря. Рецептата дава положителни резултати.

Изпича се една непълна чаена чаша морска сол към нея се прибавя едно прясно яйце. Сместа се разстила и върху хартия се прави съгряващ компрес. Лечението трае 8 дни без спиране.

1 кг морска сол се разделя на 4 елементи. Всяка четвъртинка се изпича, топла се разбърква с 1 жълтък и се постанова върху петата на единия крайник. На идната вечер се постанова на другия крайник. Пак с топла лапа. Компресът се прави единствено на петите, без значение къде са шиповете. До цялостното отшумяване на болката.

При шiпове в кръста или на стъпалата 1 супена лъжица морска сол се разбърква с жълтък на прясно яйце до приемане на каша. Прави се компрес на стъпалата или на кръста, с който наложените места се превързват с леко вълнен шал. Лечението трае 15 дни.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР