При шест милиона подадени заявления400 000 молби са вкарани в

...
При шест милиона подадени заявления400 000 молби са вкарани в
Коментари Харесай

Над 5 млн. европейци със статут на Острова

При шест милиона подадени заявки
400 000 молби са вкарани в последния месец

570 000 души са в развой на изчакване

Над 6 милиона молби за приемане на статут за уседналост са били подадени след Брекзит от жители на европейски страни членки на Европейски Съюз, живеещи в Обединеното кралство. От тях са били утвърдени 5,1 милиона, разгласи английското министерство на вътрешните работи.

Британското държавно управление даде обещание на жителите на страните от Европейски Съюз, че ще запазят същите права на живот и работа и че ще получават същите обществени придобивки след Брекзит, в случай че са живели в страната преди 31 декември 2020 година и са се записали през стратегия, наречена " Европейски Съюз скица за уседналост " преди 30 юни 2021 година
Като цяло 6,02 милиона заявки са били подадени преди тази дата, като максимален брой от тях са били в Англия, като единствено през юни са били подадени над 400 000 заявки.

Хората, пребиваващи в страната от по-малко от пет години, получават краткотраен статут, които им разрешава да аплайват за непрекъснат статут на уседналост, когато трансферират прага от пет години на престояване.

" Това, че получихме над 6 милиона заявки в границите на тази стратегия, бележи невиждан триумф и аз съм доста удовлетворена, че ние гарантирахме правата на толкоз европейски жители - наши другари, съседи и близки ", се споделя в изказване на английския министър на вътрешните работи Прити Пател.

Министерството на вътрешните работи твърди, че правата на хората, които са към момента в изчакване на решение - към 570 000 души - ще бъдат предпазени в този интервал и че прегледът на минимум комплицираните случаи ще завърши в идните дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР