При сегашната политическа ситуация само три партии може да минат

...
При сегашната политическа ситуация само три партии може да минат
Коментари Харесай

„Сова Харис”: Само ГЕРБ, БСП и ДПС са сигурни за европарламента

При сегашната политическа обстановка единствено три партии може да минат границата от 6% за изпращане на представител в Европейския парламент. Това демонстрират данните от ново представително изследване на организация „ Сова Харис” измежду 1000 души в цялата страна.

Разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия към този момент е минимална – 21,6% против 21,3%, като социолозите означават, че дори при обичайно по-ниската интензивност на евроизбори паритетът се резервира. За Движение за права и свободи биха дали своят вот 5,8% от запитаните (движението нормално на избор надскача прогнозните си резултати – б.р.).

Авторите на проучването виждат капацитет за влизане в Екологичен потенциал и на три обединения, които сега са под прага. Едната може да е ориентирана към гласовете на дясно-либералните гласоподаватели, които сега са разпокъсани – „ Демократична България” и Реформаторският блок дори взети дружно нямат 2% поддръжка.
„ Тренд ”: 85% от българите не усещат усъвършенствана икономическа обстановка по джоба си Българинът прави оценка своя витален стандарт като невисок
Друг вид са „ Обединени патриоти”, които обаче са с наклонност към стесняване на поддръжката поради споровете вътре в националистическото обединяване. По-екзотичен е третият вид, който също е в консервативния набор – общо явяване на „ Воля”, „ Атака” и други политически сили към тях.

Над 40% от запитаните са на мнение, че възходът на националистите в Европа няма да способства за развиване на Европейски Съюз в вярната посока. Малцина са и тези, които считат, че визитата на Марин льо Пен легитимира „ Воля” на този политически терен.

Бойко Борисов има максимален % доверие като партиен водач (34,4% против 54,8% недоверие), следван от Корнелия Нинова (28,2% и 61,7%) и Красимир Каракачанов (18,8% и 64%). Институциите с най-голям рейтинг са омбудсманът, църквата, президентът, армията, полицията, европейският парламент, еврокомисията и чак тогава идва държавното управление.

На този декор, близо 60% от интервюираните наблюдават митингите и ги поддържат, само че са съвсем по равно тези, които считат, че уличният напън би трябвало да продължи и тези, съгласно които обстановката би трябвало да се възстановява и институциите би трябвало да си поемат функциите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР